2011-es nyári Élőfalu Találkozó

Időpont: 
péntek, 2011, július 15 - 00:00 - vasárnap, 2011, július 17 - 00:00
Helyszín: 
Nagyszékely

A 2011-es nyári Élőfalu Találkozót a Nagyszékelyi KÖRTE szervezi. A találkozót megelőző hét során (július 11-15. között) előprogramként 9 háztartásnál lehetőséget biztosítunk a helykeresőknek és gyakorlati tapasztalatokra vágyóknak, hogy bepillantást nyerjenek egy-egy család hétköznapjaiba, aktuális munkálataiba önkéntesként, cserébe szállást és étkezést biztosítunk.

Időpont: 2011. Július 15-17.
Helyszín: 7085, Nagyszékely.

A találkozó programja

  • PÉNTEK (július 15.): 12 órától kemencés kenyérsütés az érdeklődők számára, 16 órától regisztráció, jelentkezés a választható programokra, szálláshelyek kijelölése, Helyi kézművesek és termelők vására és termékbemutatója, Esti koncert és batyus vacsora
  • SZOMBAT (július 16.): Batyus reggeli, Bemutatkozás, 13 és 15 óra között közös ebéd, Műhely-beszélgetések (tájfajták, permakultúra, iskola, önellátás, stb.), Esti batyus vacsora, tábortűz, közös zenélés
  • VASÁRNAP (július 17.): Batyus reggeli, a Nagyszékelyi KÖRTE bemutatkozása, 13 és 15 óra között közös ebéd, Helytörténeti gyűjtemény megtekintése és séta a faluban

Fontos tudnivalók
Szálláshely családoknál illetve saját sátorban lesz.
A reggelik és vacsorák batyus megoldásúak lesznek, tehát mindenki hozzon magával hideg élelmet, amit aztán egy asztalra elhelyezünk, és mindenki csillapíthatja éhségét a kínálat alapján. Vegetáriánus ebédet főzünk mindkét napon. Minden étkezést közösen fogunk lebonyolítani több turnusban, így lesz bőven idő a kötetlen beszélgetésekre is.
Mindenki hozzon magával hálózsákot, derékaljat, evőeszközt, tányért /csajkát, poharat/ bögrét, törölközőt, elemlámpát, esti zenéléshez hangszert vagy énekes kedvet, és a sátorozók sátrat!
A tisztálkodáshoz, mosogatáshoz szükséges környezetbarát szereket biztosítjuk.

A találkozóra a jelentkezés határideje: július 8. A létszám korlátozott, a jelentkezéseket időrendi sorrendben fogadjuk. A Jelentkezés: online űrlappal, ide kattintva vagy Bócsó Renátánál a 06-70-429-3843-as telefonszámon. Már csak a várólistára tudunk regisztrációt fogadni!

A részvételi díj a teljes hétvégére előreláthatóan 2500 Ft/fő lesz. Szállás házban benti fürdőszobával +500 Ft. Gyermekeknek kedvezményt biztosítunk: 6 éves korig ingyenes, 6-14 éves kor között 50%.

További információ:

http://www.elofaluhalozat.hu/talalkozo.php, telefon: 70/429-3843