Negatív mikrohullám
Kukás Bulvár
Egy nemzetközi kutatócsoport olyan mikrót fejlesztett ki, amely nem melegít, hanem hűt. A beépített speciális ágyú negatív mikrohullámokat bocsát ki, amely az emberi egészségre ártalmatlan és a környezetre veszélytelen. A készülék pillanatok alatt lehűti az ételt, amelyet túlmelegítettünk a pozitív mikrosütőnkkel. De másodpercek alatt készíthetünk jéghideg italt is (van, ami csak így az igazi), pofonegyszerűen lehet fagylaltot csinálni, ehhez máris lehet kapni speciális E-számokkal készített porokat. Pasztőrözni is lehet egy régi és egy új mikró váltogatott használatával. A kétféle készülék egymás tetejére helyezhető és nagyon jól mutat a konyhában.
Nagy kihívás a konstruktőröknek, hogy a kétféle ágyút egy készülékben helyezzék el, mert a kétféle mikrohullám megfelelő kombinációjával állandó hőmérsékleten lehet tartani pl. a sört.