Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Túl sok cucc?!

Év: 
2014
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Rátz Judit

Lapunk olvasóinak nem kell bemutatni a tárgyi adományozás környezetvédelmi és társadalmi jelentőségét. A cél világos, a szándék is ott lakozik a szívünkben, de mi a következő lépés?

logoMára már hazánkban is kialakultak azok a visszatérő adományozási akciók, begyűjtő hálózatok, amelyek egy-egy termékkörre, alkalomra (pl. karácsony) specializálódtak – többnyire ruhák, számítástechnikai felszerelések, tartós élelmiszerek, tisztítószerek, esetleg gyerekjátékok kerülnek szóba ilyenkor. A Humusz Szövetség most elindított „Túl sok cucc?” országos tárgyiadomány-koordinátori hálózata azonban egész évben a felajánlók és az adományfogadók rendelkezésére áll, és a nagy volumenben gyűjtött tipikus termékkörök helyett az egyedi igényeket állítja a középpontba. A www.tulsokcucc.hu linken elérhető online adatbázis másik különlegessége a kedvezményezettek köre: az oldal segítségével bárki felajánlhat adományokat, azonban a fogadó fél minden esetben egy-egy segítő szervezet (formális vagy informális civil szervezet, oktatási- illetve szociális intézmény). A program nem titkolt célja a civil szervezetek segítése igényeik pontos felmérésében – hisz’ nem is olyan könnyű pontosan megfogalmazni, mire van szükségünk! A koordinátori hálózat (l. keretes írásunkat) tagjai személyes konzultációk, kiadványok, rendezvények révén támogatják ebben a potenciális adományfogadókat.

További információ, háttéranyag: humusz.hu/tulsokcucc

Az országos koordinátori hálózat tagjai jelenleg: E-misszió Egyesület (Nyíregyháza), Pécsi Zöld Kör (Pécs), SZIKE Egyesület (Budapest), Nimfea Egyesület (Túrkeve), Reflex Egyesület (Győr), Csemete Egyesület (Szeged), Szebb Környezetünkért Egyesület (Pilisvörösvár), Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány (Budapest), Nadapi Karitatív Csoport Egyesület (Nadap). A hálózat ősszel további 5 taggal bővül.

 

A projektet a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatja.

VM logo