Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tippfogas

Év: 
2016
Szám: 
Tél
Szerző: 
Sperling Anna

Párologtatás vs illatos gyertya

Az illatos gyertyák lényegesen több korommal, a színezékek káros anyagokkal terhelik a szoba levegőjét. Az illatosítás kevésbé veszélyes módja, a természetes illóolajok párologtatása.

 

Fenyőfadíszek házilag

Díszítsük a karácsonyfát közös fényképekkel, a téli kirándulásokon gyűjtött termésekkel, amik miután lement az ünnep komposztálhatunk, vagy felhasználhatjuk ajtódísznek.

 

Téli szépségtippek vegyszermentesen

Tápláló arcpakolás: Morzsoljunk el egy darab élesztőt, és keverjük össze annyi langyos tejjel, hogy krémes állagot kapjunk. Kenjük az arcunkra a szemeket és a szájat körbe kihagyva, majd 15-20 perc elteltével öblítsük le. Az eredmény puha sima bőr.

Édes ajkak: Az ajkak vékony bőrét a hideg szél könnyen kiszáríthatja, szerezzünk be tápláló méhviaszt, növényi sheavajat, kakóvajat, mandulaolajat. Ha ezekhez mégse jutunk hozzá a jó minőségű tiszta méz is bevált ajakápoló. Masszírozzuk be vele vastagon a szánkat, majd 10 perc után egyszerűen nyaljuk le.

Puha kezek: Puhává teszi a kéz bőrét néhány csepp olíva-, vagy mandulaolaj, de ha egy kis sót keverünk hozzájuk máris kiváló természetes bőrradírt kapunk, amit akár ajándékba is adhatunk egy szerettünknek.


Ha tetszett a cikk és szeretnél előfizetni negyedévente megjelenő ÚjraSzedve magazinunkra, itt teheted meg: www.humusz.hu/ujraszedve/elofizetes
Előfizetéseddel a Humusz Szövetséget és az ÚjraSzedve kiadását támogatod!