Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeméthegyek helyett ötlethalmok

Év: 
2013
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Graczka Sylvia

Graczka Sylvia

Megnyugvással vettük tudomásul, hogy a többség szerint jól sikerült az átállás a Kukabúvárról az új magazinra. Egyetlen olyan visszajelzést kaptunk, amelynek írója hiányolta a kifejezetten szakmázós cikkeket, szerintünk viszont az emberek többségét bizony nem érdekli, hogy mi újság a jogszabályokkal.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a Humusz nem vesz részt a jogalkotókkal való szakmai és társadalmi egyeztetésben, csak ezeknek nem feltétlenül e lap hasábjain a helye. A mi dolgunk az, hogy az agyonbonyolított jogszabályokat és fellengzős stratégiákat lefordítsuk olvasóink számára.

Ennek jegyében mutatunk be ezúttal is számos követendő példát, jó gyakorlatot.
A kedves olvasók megtudhatják, mit gondol Láng István - a fenntartható fejlődés hazai ikonikus alakja - a mai hulladékos helyzetről. Szó lesz tudásunk "szíves" csereberéjéről - a szívességkörökről -, arról, hogy a gyerekek mit tanulhatnak a kisvasutakról, és bebizonyítjuk, hogy a kezelhetetlen tiniknek is fontos a környezet. A bóvli cipők alternatívájaként bemutatunk egy cipőkészítő vállalkozást, egy csésze tea mellett pedig filozofálhatunk annak elfogyasztásáról, valamint megismerkedhetünk egy sor olyan praktikával, amelyekkel maradékokból magunk készíthetünk hasznos tárgyakat, vagy megjavíthatjuk azt, ami elromlott.

Ezeken felül kívánunk kellemes töprengést arról, hogy vajon elegendő-e, ha gyerekek fejét „zöldítjük” – vagy nekünk, magunknak is változnunk kéne?

Graczka Sylvia