Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miért vennéd meg, ha kölcsön is kérheted?

Év: 
2016
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Virágh Erika
Biztosan előfordult már veled is,hogy szükséged lett volna egy eszközre a ház körül, vagy kellékekre egy kisebb rendezvényhez, de csak egy alkalomról lett volna szó, és így a megvásárlást csak pénzkidobásnak tartottad.

Vagy megvettél egy eszközt, és aztán ott porosodott kihasználatlanul. Mindkettőre jó megoldás a közösségi kölcsönzés!

Ha rákeresünk az interneten a kölcsönzés címszóra, legtöbb esetben munkagépek és munkaerő-kölcsönzés az eredmény. Ami, valljuk, be nem sokat segít, ha egy hétvégi kiránduláshoz szeretnénk sátrat bérelni, vagy csavarbehajtóra van szükségünk.

De a kozossegi-kolcsonzes.hu oldalon kisebb eszközök, szerszámok, tárgyak kölcsönzésére is van lehetőség. Egy helyen megtalálhatóak a szabadidő, jármű, rendezvény, szerszámok, elektronika kategóriák, és ezeken belül még tovább szűkíthetjük a kört.

„Szinte minden háztartásban van olyan eszköz, amelynek nem használjuk ki a teljes kapacitását: akkumulátoros fúró, nagynyomású mosó, de akár kapálógépre is gondolhatunk. Ezeket csak évente pár alkalommal vesszük elő, pedig a fennmaradó időben sem kellene porosodniuk: jutányos áron, rendezett körülmények között bérbe adhatnánk, így akár bevételhez is juthatnánk” – mondta az oldal elindításának alapötletéről Boda Zsolt, a weblap tulajdonosa.

A kezdeményezés lényege, hogy némi ellenérték fejében kölcsönözhetsz, illetve kölcsön adhatsz olyan használati eszközöket, melyekre a mindennapokban is szükséged lehet. Az oldalra díjmentesen regisztrálhat magánszemély és nagyobb bérbeadó vállalkozás is, így nem csak egy kategória kerül lefedésre. A kölcsönzés részleteiről az oldalon lehet egyeztetni, de akár telefonos kapcsolat révén is, ahogy neked kényelmesebb. A bizalom megalapozására értékelő rendszer is működik, így a bérbeadás után értékelheti egymást a bérbeadó és a fogadó.

Szóval minden adott, hogy ne vásároljunk össze-vissza, és szétnézzünk kicsit a házunktáján, hogy mivel is segíthetjük egymást.

közösségi kölcsönzés

 


Ha tetszett a cikk és szeretnél előfizetni negyedévente megjelenő ÚjraSzedve magazinunkra, itt teheted meg: www.humusz.hu/ujraszedve/elofizetes

Előfizetéseddel a Humusz Szövetséget és az ÚjraSzedve kiadását támogatod!