Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Három helyre lehet menekülni, ha elpusztul a Föld

Év: 
2005
Szám: 
Tél
Szerző: 
szerk

szili1Ezt ma reggel olvastam a metrón egy utastárs bulvárlapjában. Megnyugtató mindenesetre ez. Lehet tovább folytatni, amit csinálunk. Reklámot zabálni, megasztározni, aranybányát nyitni, lokátort építeni meg szemétégetőt. Ha feléltünk mindent, van hova menekülni. Három ilyen hely is van.


Kezdjünk-e már csomagolni? Hány liter, hány kiló holmit vihetünk? Vihetjük-e kedvenc mobiltelefonunkat? Roamingolni csak lehet ott is! És a Pál utcai fiúk befér a csomagba? Riasztópisztolyt és gázspray-t vinni kéne, ki tudja, milyenek ott a bennszülöttek. Enni, inni mit vigyünk? UHT tej, vákuumfóliázott cserkészkolbász, leveskocka és multivitamin tabletta jó ha van, bármilyen helyzetben. Lesz-e ott cukormentes rágó, dobozos kóla és baconos chips?
De vajon mehetünk-e mindahányan? Vagy csak a 100 leggazdagabb? Vagy az a 10%, aki hozzáfér a javak 80%-ához? És ki fogja eldönteni, hogy ki megy és ki marad? A G8-ak vezérkara? Vagy a NATO? Vagy kisorsolják tombolán?
Douglas Adams szerint először a telefonszerelőket és a reklámpszichológusokat kellene küldeni. Én gyorsan utánuk küldeném a kampányfőnököket és politikai elemzőket. A brókerek szerintem elmennek maguktól is hamar. Lehet, hogy még a választási kampány előtt el kéne menni egyeseknek. Az egyik bolygóra mennének a pirosak, másikra a narancssárgák, a harmadikra a bizonytalanok.
Persze, ha ők elmennek, tulajdonképpen mi maradhatunk is.