Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

KukaBúvár Közhasznú Egyesület

Év: 
2003
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Tagjainktól

Munkahelyemen próbálom propagálni a zöld dolgokat: a nyomtatóban csak újrahasznosítható papírra nyomtatok, a fénymásolást is ugyanígy oldom meg. A takarítónénivel összefogva (sikerült rávennem, hogy külön gyűjtse a műanyag flakonokat) a PET palackot összegyűjtjük és egy közeli cég elviszi újrahasznosításra.
L.Sz.

Már sok éve foglalkoztat a környezet állapota, de eddig leginkább csak a saját háztartásunkban próbálkoztam tenni az ügyért, ezután azonban szeretnék kicsit aktívabb lenni e téren. Ezért is lettem tagja a KukaBúvár Egyesületnek.
H.J., Debrecen

Szakmám nem kapcsolódik a környezetvédelemhez, de szeretnék megtenni minden tőlem telhetőt, hogy tisztább környezetben éljünk: nálunk szerencsére van szelektív gyűjtő, leadjuk a fáradt olajat is, az elemeket összegyűjtjük, kislányomnak eldobható pelus helyett moshatót használunk, klóros tisztítószerek helyett pedig ecetet, nem használunk permetszereket a kertünkbe, nem vásárolunk nem visszaváltható italt, és igyekszünk takarékoskodni a vízzel (pl. a kislányom használt fürdővizével mosok fel esténként).
G.A.

Múltbeli tevekenységeimről nem sokat tudok írni, viszont a jövőben annál többet szeretnék (és fogok is) tenni a környezet jobbá tételéért.
M.K., Budapest

Remélem, sokan fogják érdekesnek, hasznosnak és jónak tartani ezt az egyesületet, és idővel egyre népesebb tagság fog benne tevékenykedni.
A.H., Budapest

Környezetünk nagyon fontos nekünk, ezért már régóta van saját levelező listánk [KÖRNYEZET] néven, ami hol aktív, hol szendereg.
A., Ráckeve

Örülök ennek a {levelező} listának. Angolt és magyart tanítok Csongrád megyében és én vagyok az, aki mindenkit, beleértve a Környezetvédelmi Minisztériumot, üldözök azzal, hogy hova lehet a suliban gyűjtött használt elemeket leadni, nagy mennyiségben.
U.I.