Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pepsi kielégült

Fémgőzölt zacskókat a föld alá!
Év: 
1998
Szám: 
Tavasz

 

A Pepsi kielégült

 

A Pepsi Co. megbízott egy dallasi csomagolóanyagkutató intézetet azzal, hogy dolgozzanak ki egy olyan eljárást, mely lehetõvé teszi a mûanyaggal bevont ill. fémgõzölt csomagolóanyagok újrahasznosítását (Ilyen pl. Lays csipszek zacsija, ez a terék Pepsi tulajdon volt). Ezideig ugyanis ezek megfelelõ kezelése megoldatlan volt. A cég ebbõl a csomagolóanyagból évente több ezer tonnányit (pl. 1994-ben 40.000 tonnát) gyárt, úgyhogy ideje volt elkezdeni azon gondolkodni, mi is lesz ezzel a rengeteg hulladékkal.

Eddig is próbáltak enyhíteni a helyzeten (pl. a filmréteg vastagságát csökkentették, más mázanyagot használtak), de mindezek ellenére a csomagolás még mindig nem felelt meg a környezetvédelmi elvárásoknak.

Most azonban itt a fantasztikus megoldás! Kidolgoztak egy olyan eljárást, melynek eredményeképpen ezzel a hulladékkal, teljesen semleges módon, földmélyedéseket lehet feltölteni! (Hát mit mondjak. Halleluja...)

A kutatócsoport természetesen tovább kutat, mert - bár ez a megoldás az igényeket kielégíti(!) - ennél értékesebb termék elõállítására törekednek.