Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kiadványunk az élelmiszeradalékokról!

Tudja, hogy mit jelentenek az alábbiak?
Év: 
1997
Szám: 
Tél

"A düsseldorfi egyetem gyermekrák-kutató klinikájának közlése:

 Gyorsan Gyorsan Gyorsan

 

Gyanús adalékok: E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477

 

 

Veszélyes adalékok: E102, 110, 120, 124

 

 

Egészségkárosítók:

 

  • Bélpanaszok: E 220, 221, 222, 223, 224
  • Emésztési zavarok: E 338, 339, 340, 341, 450, 461, 463, 465, 466, Jégkrém: E407
  • Bõrbetegségek: E230, 231, 232, 233
  • A B12 vitamin károsítása: E200
  • A koleszterin károsítása: E320, 321
  • Idegérzékenység: E 311, 312
  • Szájpenész, szájgyulladás: E330 a legveszélyesebb rákkeltõ, tartalmazzák: Schweppes citrom, Amora mustár, Mezzo-mix, rákkonzerv, Bondel sajt, dobozos gomba

 

Rákkeltõ adalékok:

 

  • E131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239 Vigyázat! Az E 123 fokozottan rákkeltõ! Az USA-ban és a volt Szovjetunióban már betiltották!"

Hát, nem borzalom?

Kiadványunk ezen adalékanyagok kémiai és élettani hátterérõl fog szólni.

Keresse a KukaBúvár-nál vagy a HuMuSz-nál!

Ne menjen enélkül vásárolni!

Elõfizetõinknek ingyen!

Az E-számok engem is izgatnak. Nekem is sikerült nemrég egy ilyen E-szám listát beszereznem (egy német szakmai folyóiratból). Állítólag elég kevés helyen teszik közzé. Nem is tudom miért... Amúgy nekünk azt tanítják, hogy ezek az anyagok néha kevésbé mérgeznek, mint egyes mikroorganizmusok által termelt méreganyagok (ld. egyes penészek, Clostridium Boturinum stb.). Az a másik, hogy nélkülük csúnya, gusztustalan, esetleg rosszabb izû(?), de mindenképpen drágább kajákat ennénk. Félreértés ne essék utálom azokat az ételeket amibe ilyeneket pakolnak és jó drágán lehet õket megvenni, (és sajnos sokan meg is veszik) mint pl. a különbözõ -ÍZÛ" szörpök, meg agyon állományjavított fagylaltok. De ÉSSZERÛEN használva biztos javítják a világélelmezés helyzetét.

> A. Zoli