Kiadványunk az élelmiszeradalékokról!
"A düsseldorfi egyetem gyermekrák-kutató klinikájának közlése:
Gyanús adalékok: E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477
Veszélyes adalékok: E102, 110, 120, 124
Egészségkárosítók:
- Bélpanaszok: E 220, 221, 222, 223, 224
- Emésztési zavarok: E 338, 339, 340, 341, 450, 461, 463, 465, 466, Jégkrém: E407
- Bõrbetegségek: E230, 231, 232, 233
- A B12 vitamin károsítása: E200
- A koleszterin károsítása: E320, 321
- Idegérzékenység: E 311, 312
- Szájpenész, szájgyulladás: E330 a legveszélyesebb rákkeltõ, tartalmazzák: Schweppes citrom, Amora mustár, Mezzo-mix, rákkonzerv, Bondel sajt, dobozos gomba
Rákkeltõ adalékok:
- E131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239 Vigyázat! Az E 123 fokozottan rákkeltõ! Az USA-ban és a volt Szovjetunióban már betiltották!"
Hát, nem borzalom?
Kiadványunk ezen adalékanyagok kémiai és élettani hátterérõl fog szólni.
Keresse a KukaBúvár-nál vagy a HuMuSz-nál!
Ne menjen enélkül vásárolni!
Elõfizetõinknek ingyen!
Az E-számok engem is izgatnak. Nekem is sikerült nemrég egy ilyen E-szám listát beszereznem (egy német szakmai folyóiratból). Állítólag elég kevés helyen teszik közzé. Nem is tudom miért... Amúgy nekünk azt tanítják, hogy ezek az anyagok néha kevésbé mérgeznek, mint egyes mikroorganizmusok által termelt méreganyagok (ld. egyes penészek, Clostridium Boturinum stb.). Az a másik, hogy nélkülük csúnya, gusztustalan, esetleg rosszabb izû(?), de mindenképpen drágább kajákat ennénk. Félreértés ne essék utálom azokat az ételeket amibe ilyeneket pakolnak és jó drágán lehet õket megvenni, (és sajnos sokan meg is veszik) mint pl. a különbözõ -ÍZÛ" szörpök, meg agyon állományjavított fagylaltok. De ÉSSZERÛEN használva biztos javítják a világélelmezés helyzetét.
> A. Zoli