Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Retorika és valóság

Év: 
1996
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
szerk

Továbbra sem vesz tudomást rólunk a kormány. Hónapok óta próbálkozunk azzal, hogy kifejtsük véleményünket a készülő hulladékos vagy fogyasztóvédelemmel kapcsolatos törvénytervezetekkel kapcsolatban, de a szaktárcák nem hozzák tudomásunkra sem ezek koncepcióit, sem a szövegeit.

Bödecs Barnabás, a HuMuSz elnöke. A KTM erre a trófeára vágyik
Bödecs Barnabás, a HuMuSz elnöke.
A KTM erre a trófeára vágyik

(a háttérben erdőrészlet)

 

Hónapok óta nem kapunk választ leveleinkre. Hetekig nem sikerül telefonon elérni a kormányhivatalnokokat, de visszahívást nem lehet kérni tőlük. Miközben tovább erősödik a társadalmi szervezetek (a civil társadalom) felmagasztalása a kormány retorikájában, egyszerűen nem sikerül találkozni a KTM miniszterével.

 

 

Pedig volna téma bőven. A termékdíjak elosztása körül rengeteg visszásságot tapasztalunk a készülő (készül?) hulladéktörvényen nagyon sok múlik. Továbbra sem tisztázott , hogy ki és milyen alapon használhatja a "környezetbarát" jelzőt.

 

 

A fenti keserű tapasztalatok miatt a HuMuSz még inkább az iskolák felé fordul. GUBERÁLÓ című mellékletünk elsősorban pedagógusoknak és diákoknak szól.

 

 

Szeretnénk mindenki segítségét kérni az ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓK felszámolásában. Itt nem takarításra gondolunk, hanem egy átfogó felmérésre és a hatóságok bevonására.

 

 

A KukaBúvárban található egy LEVELEZŐLAP, amelyben fel lehet hívni az illetékesek figyelmét a vadlerakók problémájára (ha mondjuk maguktól nem vennék észre).

 

 

Kérésünk továbbá az oktatási intézmények felé, hogy még idejében akadályozzák meg, hogy a vigécek, a házalók, az agymosó-gyerekhülyítő reklámokkal jelentkező cégek ellepjék az iskolákat. Ne engedjék, hogy a Nestlé Nyuszik és Roni Bohócok, Milka és Tetra Brick gyűjtőakciók töltsék ki a gyerekek életét.

 

 

Őszi számunk Pellengér rovatában az alumínium italosdobozokkal kapcsolatos környezeti gondokról szólunk. Kérjük, írják meg nekünk a véleményüket erről vagy bármilyen más "kukás témáról."