Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasóinktól

Év: 
1996
Szám: 
Nyár
Szerző: 
kalas

a Magyar Nemzet cikkébõl idézek:

"A kormány a Bokros Lajos pénzügyminiszter által jegyzett költségvetési törvényjavaslatban a pártok költségvetési támogatásának csak 15 %-os emelését javasolta, de - a politikai pártok jó érdekérvényesítése következtében- a múlt évi keretösszeghez képest végülis több, mint 30%-kal emelkedhet az idén az állami apanázs. E pártos parlamenti döntés egyik mellékhatása, hogy a tervezett - elõzõ évi - szinten maradt az "egyéb" társadalmi szervezetek állami támogatása".

Illusztrálásként két összeg:

Az MSZP éves költségvetési támogatása: 400,3 mFt.

Egyéb társadalmi szervezetek mûködési támogatása (felosztható, nem címzett): 390,0 mFt. Ennyi.

Nagyon jó! Egyre jobban tetszik! Szerintem be kéne venni a KukaBúvárt a NAT- ba tankönyvként! Jó lenne, ha minél több helyre eljutna. Az akkus cikkhez: az Ökoszolgálat mellett egy üzletben 3500-ért árulnak ceruza elemekhez való töltõt (be nem mentem, csak a kirakatból látom rendszeresen.) Remélem, hamarosan minden városban lehet majd cserélni az újratöltött elemeket. Bár én inkább javaslom, hogy használjunk hálózatról mûködõ cuccokat. Sajnos az újabban árusított diktafonokhoz nem lehet adaptert kapni. Szerintem az ilyennek nem volna szabad forgalmazási engedélyt adni. Esetleg csak olyan boltokban volna szabad árusítani, ahol adaptert is lehet hozzá venni! Buszon, villamoson, ahol nem tudod bedugni a hálózatba, nem muszáj magnót hallgatni. Tanuljunk meg néhány dalt, verset, inkább azt dúdolgassuk, mondogassuk magunkban. (Én így csinálom.)

Üdv: Fidusz

A KukaBúvár 1995. õszi számában jelent meg Donella Meadous remek cikke. Címe: Az amerikai disznók nagy részesedése a világ erõforrásaiból. Nálatok. Az angoleredeti: US hogs large share of word resourtes. Ami szerintem azt jelenti: Az USA elhappolja a világ erõforrásainak nagy részét. A lényegen ez nem változtat, mégsem elegáns Donella Meadous cikke fölé disznót rajzolni. A szerzõ aligha nevezné mindenestül disznóknak a honfitársait. Ami a lap egészét illeti: Csak így tovább! Keményen. következetesen... és egy kicsit árnyaltabban!

Gadó Gyuri