Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vízválasztó: ivókutakat az iskolákba is

  • 2009. április 27.
  • humusz
Szerző: 
admin
Társadalmi felelősségvállalása részeként "Vízválasztó" névvel indított programot a Pécsi Vízmű, melynek keretében a szolgáltató 2009-től minden évben beltéri ivókúttal ajándékoz meg egy-egy általános iskolát. Az első kutat 2009. április 27-én délelőtt adták át a Belvárosi Általános Iskolában.

 

Az ünnepségen a gyerekek igényeinek megfelelően kialakított falikutat az iskola igazgatója, Szegedi Ákosné vette át a vízmű kereskedelmi igazgatójától, dr. Kamarás Judittól. A gyerekek vízhez kapcsolódó versekkel, dalokkal ünnepelték az eseményt.


 

 

– Ma már számos italféleségből válogathatunk (amelyek egyébként szintén vízből készülnek), de az ivóvíz olyan speciális, az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszerünk, amelyik semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, ráadásul hulladék nélkül jut el a fogyasztókhoz – hangsúlyozta dr. Kamarás Judit az átadás kapcsán. – A legtermészetesebb és legolcsóbb szomjoltó fogyasztását a legfiatalabb korosztállyal is meg kell ismertetnünk, mert a tapasztalatok szerint aki gyermekkorban nem fogyaszt ivóvizet, felnőttként sem választja majd, hiába egészséges és finom.

 


A programmal nem a vízfogyasztást szeretnék növelni, hiszen mindennapi vízfelhasználásunk elhanyagolhatóan kis részét teszi ki az ivásra fordított vízmennyiség, hanem a bármikor rendelkezésre álló frissítő ismertségét, elfogadottságát kívánják erősíteni.

A pécsi vízmű szolgáltatási területén lévő általános iskolák a Vízmű sarok (www.vizmusarok.hu) játék keretében pályázhatnak az ivókutakra: tanévenként az iskolák tanulói létszámához viszonyítva legtöbb aktív játékost mozgósító és legtöbb jó megoldást beküldő iskola gazdagodik a beltéri ivókúttal.

 

Forrás: Pécsi Vízmű honlapja