Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Segíts Szentgotthárdnak!

  • 2009. február 23.
  • humusz
Képeslapküldési akció indult, tiltakozásul a magyar határtól csupán néhány száz méterre, az osztrák oldalon felépíteni kívánt gigantikus hulladékégetõ terve ellen - mondta Bugán József alpolgármester csütörtökön az MTI-nek. Bugán József kiemelte: a szentgotthárdiak minden törvényes eszközt megragadnak, hogy kifejezésre juttassák tiltakozásukat.

Az alpolgármester elmondta, hogy a Szentgotthárdért Közalapítvány a MOL segítségével képeslapokat bocsátott ki, amelyeket az emberek országszerte megvehetnek a benzinkutaknál és az ott kihelyezett gyűjtőládákba dobva azt üzenhetik az osztrák döntéshozóknak: a hulladékégető elleni küzdelemben Szentgotthárdot támogatják.

 

 

Hozzátette, hogy a képeslapokat eljuttatják az érintetteknek, vagyis a BEGAS cég vezetőségének, illetve Burgenland tartomány vezetőjének, az akcióból befolyó összeggel pedig a közalapítvány a hulladékégető elleni küzdelmet fogja segíteni és támogatni.

 

Közlése szerint képeslapküldési akciójuktól azt remélik, hogy a politikai döntéshozók kénytelenek lesznek figyelembe venni az emberek véleményét, illetve azt, hogy a tervet sem Magyarországon, sem pedig Ausztriában nem övezi széles körű társadalmi támogatottság.

 

forrás:www.stop.hu