Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Humánökológia tanfolyam indul a Humusz Házban

  • 2011. augusztus 31.
  • juci

"Rapa Nui vagy Tikopia? - Ökológiai válság és kiútlehetőségek" címmel 2011 szeptemberétől újra elindul a Kisközösségi Program tízhónapos Humánökológia Tanfolyama. Előképzettségtől és korosztálytól függetlenül ajánljuk a tanfolyamot mindenkinek, aki megalapozott tudást akar szerezni a környezeti problémákról és enyhítésük lehetőségeiről.

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 12.

Részletek: www.info.kiskozossegek.hu/tanfolyam


Veszélyes mértékben átalakítottuk bolygónkat. Az éghajlat gyors változása, az élővilág sokszínűségének rohamos csökkenése, a szennyezések garmadája, valamint számos további környezeti probléma mindnyájunk életminőségének drasztikus romlásával fenyeget. A sivár élővilág, éhínség, vízhiány, nyomor és káosz által terhelt jövőt azonban elkerülhetjük, amennyiben bátran szembenézünk a problémákkal, és kitartóan teszünk ellenük.

Ezt a szembenézést és cselekvést igyekszik előmozdítani a Kisközösségi Program (http://info.kiskozossegek.hu/kiskozossegi_program) tízhónapos Humánökológia tanfolyama, amely "Rapa Nui vagy Tikopia? - Ökológia válság és kiútlehetőségek" címmel indul 2011. szeptember 19-étől. A tanfolyamra szeretettel hívunk minden érdeklődőt!

KIKNEK AJÁNLJUK?

Előképzettségtől és korosztálytól függetlenül ajánljuk a tanfolyamot mindenkinek, aki szeretne többet tudni a környezeti problémákról és enyhítésük lehetőségeiről. Leginkább pedig azoknak az embereknek, akik tenni is kívánnak a környezeti gondok ellen. Különösen érdekes lehet mindazok számára, akiknek hivatása kötődik a környezeti problémákhoz, illetve e témakörben kívánnak dolgozni a jövőben.

Kiemelten javasoljuk:

- tanároknak, akik megalapozott tudást akarnak átadni a fiatalok számára a környezeti problémákról;

- civil szervezetek munkatársainak és önkénteseinek, akik hatékonyan szeretnék meggyőzni az embereket az életmódváltás fontosságáról;

- újságíróknak, akik szakmailag korrekt cikkeket akarnak írni környezeti témákban;

- az államigazgatásban dolgozóknak, akik felelősségteljes (ön)kormányzati döntésekhez szeretnének munkájukkal hozzájárulni.

Az eddigi tapasztalatok alapján a tanfolyam kiváló alkalom arra is, hogy a résztvevők hasonló gondolkodásmódú emberekkel ismerkedjenek meg, barátságok és munkakapcsolatok szülessenek.

A tanfolyam részletes tematikája itt érhető el:

http://info.kiskozossegek.hu/file/tanfolyam_reszletes_tematika_2011.pdf.

 

IDŐPONTOK:

A tanfolyam 2011. szeptember 19-étől 2012. július 16-áig tart minden héten 1x2 órában. A tervek szerint két csoportot indítunk: hétfőn 18 órától 20 óráig és kedden 18 órától 20 óráig.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:

A tízhónapos tanfolyam díja 54 000 Ft, amely négy egyenlő részletben fizetendő (szeptemberben, novemberben, decemberben és februárban), akár készpénzben, akár átutalással. A befizetett összeggel minden résztvevő a Kisközösségi Program (http://info.kiskozossegek.hu/kiskozossegi_program) megvalósulását támogatja. Cégek számára a teljes összeg leírható költségként.

 

 

Jelentkezési határidő: szeptember 12.

Helyszín: Humusz Ház (1111 Bp., Saru u. 11.)

Részletek: a http://info.kiskozossegek.hu/tanfolyam címen.

Ha bármi kérdése van a tanfolyammal kapcsolatban, kérjük, írja meg nekünk a [email protected] címre.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Takács-Sánta András és a Kisközösségi Program munkatársai