Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Indul a Vegyél Vissza! Klímaakciója

  • 2008. október 15.
  • humusz
vegyel_vissza_logo2_120Szerinted mi a klímaváltozás? Mit tehetünk ellene? Fotózd le, vagy filmezd, ha egy kép már nem elég, énekeld el, add elõ egy szabadfogású színdarabban, készíts róla makettet, a lényeg, hogy mutasd másoknak is, te mit gondolsz a klímaváltozásról! - errõl szól a „Vegyél Vissza!  Klímaváltozás elleni Program" október 1-én elindított Klímaakciója.


Az október elején meghirdetett Klímaakció célja, hogy aktivitásra ösztönözzön: Elég volt az egymásra-mutogatásból! Eszméljünk rá, hogy elérkezett az idő, amikor mindenkinek tennie kellene valamit. Ha mást nem, hát gondolkodjunk el közösen, szedjük csokorba az okokat és megoldási lehetőségeket; bárhol, bárki tehet valamit a klímaváltozás ellen. A Klímaakció nem más, mint egy csapatjáték, ahol a rendszeresen frissülő feladatok kapcsán igyekszünk ötleteket gyűjteni, figyelmet felkelteni, konkrét cselekvésre ösztökélni annavegyel_vissza_logo1k érdekében, hogy mindenki magáénak érezze a felelősséget és a képességet a szemléletváltásra.

A csapatjáték szabályai igen egyszerűek: semmi sem kötelező, de bármit lehet! A regisztrált csapatok annyi feladatban vesznek részt, amennyiben akarnak, sőt akár új feladat-kiírásokat is beküldhetnek. A beérkezett pályamunkák elbírálásában, a feladatok kitűzésében a Vegyél vissza! szakértői és a magyar civilszféra jeles képviselői (WWF, Greenpeace, Tudatos Vásárlók Egyesülete, Magyar Természetvédők Szövetsége, Hulladék Munkaszövetség) is részt vesznek.  A legjobb pályamunkákat a nyereményeken felül bemutatkozási lehetőséggel díjazzák, hiszen a fő cél, hogy minél többen megismerhessék azokat.

A Klímaakció a www.vegyelvissza.hu oldalán zajlik egy éven keresztül, ahol a csapatok pályamunkái is megtekinthetőek, a legjobb beküldött pályázatok pedig élőben is láthatóak, legközelebb 2008. november 21-én a Millenáris Parkban. Az első 4 Klímaakció feladat részletes leírása a honlapon olvasható, ugyancsak itt lehet regisztrálni a Klímaakcióban való részvételre. A beküldési határidő 2008. november 14.  

 

 

Üdvözlettel:

 

Méth Barbara

Program vezető
VV Non-profit Kft.

1123 Bp., Alkotás u. 39/C
Tel: 06-1-488-8410
Mobil:06-30-9-485-123
[email protected]

www.vegyelvissza.hu