Plazma portalanító

  • 2007. november 20.
  • humusz

LCD/Plazma portalanító afrikai strucctoll ecset

Hozzászólások

Ugye a strucc védett állat? Ha nem, akkor nem is kell.

Védett, de csak a meghatározott országokban vadon élő példányok, lsd. http://www.cites.org/eng/app/appendices.shtml, de tenyésztik is. Hiába, látszik, hogy afrikába sok a por, ők törődnek a portalanítással! Persze azt kétlem, hogy LCD felületből is ott lenne a legtöbb....Vajon mire szolgál a gomb/húzóka a nyélen? Ó, bárha elemes volna és forogna is a pamacs..

plazmaégetők kéményének kipucolására is kéne egy ilyen

vissza lehet húzni a tollakat, vigyázás céljából

Ez nem is akkora nagy baromság, mint amilyennek látszik. A sötét, fényes felületekhez ui. tényleg nem jó a rongy, mert kipereg belőle a matéria, egy csomó ott marad. A profi takarítók használnak ilyen strucctoll-seprűt, állítólag a természetes olajtartalma (mecsoda marketingszöveg) miatt sokkal jobban felszedi a port, mint bármi más, mégis, könnyen ki lehet rázni belőle. És újrafelhasználható, ellentétben a Pronto Dusterrel vagy mi a franccal, ami cserélhető fejű, az ám, egy pamacs=egy takarítás, utána kuka, utántöltőben 5 db van, 1000 magyar forintért megveheted. (jótanács: senki ne csináltasson sötét színű, fényes mázú cserépkályhát, ha nem akar úgy járni, mint én :(

Szegény strucc! Halála után képernyő portalanítóként reinkarnálódik. A struccpörköltre talán számított, de erre aligha!

Én már csak ilyen hülye vagyok, kerestem a szerkentyűn a Langmuir-fáklyát, és sehogyse értettem, hogy minek oda a toll.

Látom, problémát jelent a portalanítás. Karácsonyi ajándékképp küldök egy receptet antisztatizáló lemosóhoz: 1 % káliszappant fel kell oldani etilalkoholban (denaturált szeszben), és kb. 0,05 % trietanol-amint kell hozzákeverni. Ha valaki illatosítani akarja, 0,01 % körüli illatanyagot (citromolaj, kölni, miegyéb) keverjen bele! A porosodásra hajlamos felületeket (pl. képernyőket) a szerrel nedvesített puha ronggyal letakarítva azok napokig pormentesek lesznek.

Pasinszki József: Hol lehet beszerezni trietanol-amint?

A címéből először azt hittem, hogy plazmával portalanít... Elképzeltem milyen lehet 10ezer voltos plazmasugárral ténferegni a lakásban porszemcsékre vadászva :)

Új hozzászólás