Befőzőcukor

  • 2007. november 23.
  • humusz

Hozzászólások

3 in 1. Mi a másik kettő?

Nemnem! Az a higitasi arany! 3 adag kell egy adagg befozeshez... Esetleg az E-szam/nem e-szam arany...

Ennek semmi keresnivalója itt, mert nem haszontalan, éppen, hogy egyszerűbb vele lekvárt készíteni.

A kristálycukor nem jó a befőzéshez? Az én nagymamám azt használja.

Kristály cukor forever, le a vegyi anyagokkal!!!

ez, ha jol emlekszem, cukor es zselatin kevereke. Ha 1 kilo gyumolcsbol 1.5 kilo lekvart szeretnel (mint a bolti lekvar :-) akkor vizet, cukrot es zselatint is kell hozza adni. Ha nem akarod 3-4 orat fozni, csak felet, akkor zselatin is kell hozza (meg tartositoszer) Ha viszont 1 kilo gyumolcsbol megelegszel 0.75 kilo lekvarral, es fozod 3-4 orat, es utana gondosan dunsztolod szarazgozben, akkor nem kell zselatin, cukor se (vagy se sok) A termeket ertelmesnek erzem, egy helyen a liszt+lisztkezeloszer+csomosodasgatlo+szaritott eleszto komplexekkel ("kenyerpor")

Látszik, hogy aki felterjesztette ezt a terméket, az még soha nem készített lekvárt. Ezzel a cukorral gyümölcsízű és nem cukorízű lekvár készül.

de gyümölcs azért kell bele?

Természetesen. :)

gyümölcsizű lekvárt gyümölcsből kell csinálni. És a lekvárba NEM kell zselatin.

de ha őő zselatinnal szereti akkor azzal fogja enni, én is zsoktam az ételeket szoktalan modon keverni, mert én ugy szeretem. Eddig túl éltem :)

az igazi lekvárban nincs zselatin, az a dzsem ja és az igazi lekvár aránya: 1 kg gyümölcsből lesz kb 1/2-3/4 kg lekvár

almapektint tartalmaz, ami teljesen természetes zselésítő anyag, ergo nem kell szarráfőzni a gyümölcsöt, hogy hosszú idő alatt párologjon el a leve, kevesebb energiát használ el az ember, mert egy-két órás főzés helyett pár perc az egész - teljesen jó találmány, és nem lesz tőle a gyümölcsből lekvár helyett zselé!

Méghogy zselatin, a tök fölösleges gyümölcsről már nem is beszélve. Mint tudjuk, a legfinomabb lekvárt jófajta mérgezett guargumiból lehet készíteni.

tipikus példája....hogy lehet a kristálycukrot még drágábban eladni...

Szerintem a porcukor és a kockacukor is fölösleges. A kockacukrot úgyis feloldják valamiben, ha meg porcukor kell daráljon mindenki annyit, amennyi kell. Ráadásul így még olcsóbb is.

van olyan természetes anyag, hogy almapektin, de hogy ebben az van-e?

Én hagyományos kristálycukrot használok, és gyümölcsízűek a lekvárjaim.

... és ha almapektin van benne: akkor azt hogy állították elő? mennyi energiával (almaszállítás, mosás, préselés, szárítás...)? tényleg megéri, hogy nem 3 órát főzzük a dzsemet (mert ez sztem nem lekvár) vagy mégsem annyira gazdaságos, egészséges, stb?

Ha valaki nem akarja sokáig főzni a lekvárt, akkor egye a gyümölcsöt úgy ahogy termett, cukor és minden egyéb nélkül, frissen.

a dzsem tartósitó és a cukor fele annyiba kerűl mint ez itt egybe

Szerintem igenis jó én is mindig ezt használom gyümölcs befőzéséhez és ízletes nagyon az étel tőle.

Bocsánat Bellácska a kérdésért, de a Te jelenléted provokáció vagy hogy a kutya fülébe kerültél egy ilyen témájú oldalra??? :D

Már miért ne lenne haszontalan? Mennyi fát kelle kivágni, menniy kőolajat kellett elégetni, azaz energiát pazarolni, mennyi vizet kellett elpocsékolni, mennyi vegyszert kellett felhasználni, majd a felesleges melléktermékeket kidobni a szemétbe stb. mire ez elkészült? Tehát mekkra szennyezést, kárt okaztak az így is haldokló természetnek a gyárak, mire ez a szörnyű e-hulladék elkészült??? Miért nem jó a cukor és a hosszantartó főzés? Akik ezt megkérdőjelezik, és a gyári, gyümölcsöt csak elvétve (vagy semmennyit sem) tartalmazó műanyag gumiszármazékokat a lekvárral egy helyen emlegeteik, esetleg a "mer-ezzel-meg-hamar-meglesz-nem-baj-hogyha-mérget-eszek" válaszokkal dobálóznak; azoktól meg én kérdem ettek-e már valaha valódi, csak gyümölcsből készült, hagyományosan cukorral főzött lekvárt? Kötve hinném... Különben is: Nem arról szól ez az egész, hogy kevesebb szemetet, mocskot hagyjunk magunk után, és a már eddigi kárt, amit mindannyian, mint fogyasztók okoztunk lehetőségeinkhez mérten csökkentsük?

Új hozzászólás