Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nulla Hulladék Konferencia

Év: 
2015
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Urbán Csilla

Az első nemzetközi konferencia Magyarországon a Nulla Hulladék jegyében

A Nulla Hulladék nemcsak utópia, hanem világszerte valóság. A koncepció az célozza, hogy nemcsak kezeljük a hulladékot, de csökkentsük mennyiségét megelőzéssel, felelős nyersanyag- és energiagazdálkodással. Ennek megvalósításához pedig mindannyian hozzájárulhatunk. Ezt bizonyítják azok az esettanulmányok is, amelyek a Zero Waste Europe (ZWE) nemzetközi hálózatának honlapján elérhetőek. A Humusz Szövetség és a ZWE közös szervezésében az érdeklődőknek most lehetőségük nyílik Budapesten első kézből meghallgatni a sikertörténeteket.

A Humusz első Nulla Hulladék Találkozója 2012-ben volt a Velencei-tónál, ahol a hazai civil szervezetek tanulhattak többet a koncepcióról, amely újfajta szemléletként jelent meg a hulladékgazdálkodásban. A konferenciával egy időben a II. Országos Nulla Hulladék Találkozón folytatjuk a téma körüljárását civil oldalról.

A november 2-4. között zajló konferencián nemcsak külföldi előadók jó gyakorlatai hangzanak el, de a résztvevőknek hazai példákat is bemutatunk üzemlátogatások során. A szekciókban mindenki a saját szakmájának megfelelő, gyakorlati tudást szerezheti meg. Nagy szeretettel várjuk vállalatok, önkormányzatok és a civil szektor képviselőit, de a pedagógusokat is.

A részletes programért kövesd a www.humusz.hu/nuhukonferencia oldalt!