Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nulla Hulladék Karta

Év: 
2015
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Urbán Csilla

Felhívás önkormányzatok részére egy hulladékcsökkentő hálózathoz való csatlakozás lehetőségéről.

A Nulla Hulladék (NuHu) települések és önkormányzatok száma jelentősen növekedett Európában az utóbbi években, mára már kész hálózatba tömörülve osztják meg egymással tapasztalataikat. NuHu településsé válni nem egyszerű, időt, szakértelmet, de legfőképpen elkötelezettséget kíván. Ugyanakkor az egyre növekvő hulladékgazdálkodási problémáknak lehet elejét venni azzal, ha a hulladék keletkezését képes csökkenteni a lakosság. Ehhez pedig szemléletformálás kell, amit a nulla hulladék révén kialakíthatunk a lakosságban.

A Nulla Hulladék Karta az a dokumentum, amely a folyamat első állomását jelenti: aláírásával mutatja ki az adott önkormányzat elköteleződését az ügy mellett. Ezenkívül támpontot kap arra vonatkozóan, hogy milyen feladatok előtt áll, példát mutat, szakmai segítséget kap, továbbá bekapcsolódhat egy jó gyakorlatokat megosztó kommunikációba.

Ha szeretné, hogy települése az első csatlakozók között legyen, látogasson el a www.humusz.hu/nuhukarta oldalra, és tudjon meg többet az ingyenes lehetőségről!