Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nulla hulladék 2017 kihívás

Év: 
2017
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Petrovics Gabriella

A nulla hulladék életmód gyakorlása házon belül is fontos. A Humusz Szövetség magjának januári fogadalmait olvashatjátok. Csatlakozni ér!

Mindenki más szinten van a környezettudatosság megvalósításában, de a célunk közös. Van, akinek kivitelezhetetlen lenne a közlekedés autó nélkül. Van, aki az étkezésén tudna még javítani. A lényeg: értékeljünk minden erőfeszítést a nulla hulladék felé vezető úton.

Csilla vállalása a textilzsebkendő használata papír zsebkendők helyett. Szerinte nem lesz nehéz folyamatosan mosni őket a többi ruhaneművel együtt. Peti elhatározta, hogy 2017-től nem vesz több PET-palackos terméket: utántölthető palackban mindig van nála innivaló, és a csapvizet is szereti. Erika messze lakik a Humusz Háztól, mégis szorgalmasan hordja a közösségi komposztálónkba a komposztját, mert a lakóhelyén ilyen nincs. Noéminek hiányzik pár csoki és chips, amit eddig fémgőzölt csomagolásban vett meg, de hogy ne menjen az anyag az égetőbe, átszokott az olyan csomagolású alternatívákra, amelyek újrahasznosíthatóak. Gabi olyan lakásba költözött, ahol beépített mosogatógép van. Letesztelte, elmosogathat-e a szódabikarbóna, citromsav és ecet kombinációjával. Igen, ezért nem fogja használni a környezetszennyező mosogatógép-tablettát.

komposztálás  

 


Ha tetszett a cikk és szeretnél előfizetni negyedévente megjelenő ÚjraSzedve magazinunkra, itt teheted meg: www.humusz.hu/ujraszedve/elofizetes
Előfizetéseddel a Humusz Szövetséget és az ÚjraSzedve kiadását támogatod!