Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem csak beszél a környezetről, tesz is érte

bemutatkozik Sztrecskó Rita önkéntesünk
Év: 
2010
Szám: 
Tél

Sztrecskó RitaMég nincs egy éve sem, hogy Sztrecskó Rita önkéntesként csatlakozott csapatunkhoz. Rendszeres látogatója Zöld Kalandozások című előadássorozatunknak, kivette részét a rendezvényes standolásokból, rengeteg új adattal gazdagította javítóműhelyes adatbázisunkat, és honlapunk programajánlójának szerkesztésében is segédkezik. Most őt kértük, osszon meg velünk pár gonolatot arról, hogyan érzi magát nálunk.

2010 nyarán csatlakoztam a Humusz csapatához, a közös munka során nagyon sok kellemes élménnyel gazdagodtam, és a képzéseken is sok hasznos dolgot tanultam.

Fontosnak tartom a személyes példamutatást az élet minden területén. Úgy érzem, a Humusz fő missziója, hogy felkeltse minden ember figyelmét: ő is tehet azért, hogy a körülötte lévő világ sokszínűbb, teljesebb legyen. Erről beszélni másoknak csak úgy hiteles, ha mi maguk is rendszeresen, aktívan teszünk, hozzászólunk, megmozdulunk, élet- és szemléletmódunkkal is példát mutatunk. Amikor barátaimmal, ismerőseimmel beszélgetek a fenntarthatóságról, környezeti problémákról, az számomra ugyanolyan fontos, mint egy javítóműhelyeket tartalmazó adatbázis összeállítása, a rendezvényeken való standolás, műhelymunkán való részvétel.

Persze az önkéntes munka nem szigorúan vett „munkahely”. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak és azonos az érdeklődési körük, tudunk egymásnak hasznos ötleteket adni és segíteni, így inkább szórakozássá válik a HuMuSznál eltöltött idő.