Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Intézményzöldítők, figyelem!

Év: 
2015
Szám: 
Tavasz

A Zöld Óvoda és Ökoiskola címpályázatokra jelentkezni vágyó óvodákat és iskolákat ebben a félévben is információs napokra hívjuk az ország minden régiójában, emellett ingyenes akkreditált képzést is tartunk pedagógusoknak.

Az információs napok és az akkreditált pedagógus-továbbképzés a Humusz Szövetség SH/4/5 Zöld Óvoda és Ökoiskola programok kiszélesítése c. projekt keretein belül valósul meg. Regionális forrásközpontként a Humusz ingyenes szaktanácsadást nyújt azoknak a pedagógusoknak, akik szeretnének a címpályázaton indulni, de szükségük van egy kis segítségre. Célunk, hogy minél több oktatási intézmény „zöldüljön be”, megfelelő alapokat teremtve a jövő generációinak.

Kapcsolatfelvétel térítésmentes mentorálás ügyében: zoldovoda@humusz.hu, okoiskola@humusz.hu.

Azoknak ajánljuk információs napjainkat, akik nemcsak olvasni szeretnének a Zöld Óvodákról és Ökoiskolákról, hanem saját szemükkel szeretnék megnézni, hogyan is fest egy címpályázatot már elnyert intézmény; illetve akik szeretnék segítséggel, gyorsan átlátni a feltételrendszert.

Információs napjaink tavaszi időpontjai a közép-magyarországi régióban:

  • iskola: 2015. 04. 15. (szerda) 13.00 - 17.00 óra 

Helyszín: Sas-hegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium,  1124 Budapest, Meredek utca 1.

  • óvoda: 2015. 04. 17. (péntek) 13.00 - 17.00 óra

Helyszín: Pitypang Tagóvoda, 1139 Budapest, Üteg utca 30.

Idén első alkalommal a Humusz akkreditált továbbképzést is indít Felkészítő képzés Zöld Óvoda/Ökoiskola koordinátorok részére címmel óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak. A 30 órás képzés során a pedagógusok elmélyülhetnek a környezeti nevelői feladatokban, a koordinációs tevékenységben és az ehhez szükséges pedagógiai- és tanulásszervezési módszerekben, valamint gyakorlatban is jól hasznosítható ötletekkel bővülhet tudástáruk. A képzés során a Natura 2000 közösségi területek is szóba kerülnek. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!

A projektről bővebben: www.humusz.hu/oktatasInformációs nap

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.