Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hivatása: garázsvásár-szervező

Év: 
2016
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Bogdán Judit
Reméljük, a garázsvásár kifejezés már ismerősen cseng a legtöbb olvasónknak. Most egy módosított "kiszervezett" változatát mutatnánk be.

A klasszikus értelemben vett garázsvásár esetén az eladó vagy eladók a saját holmijaikat kívánják értékesíteni saját garázsuk, házuk, lakásuk, kertjük előtt, mellett, alatt, felett.
Igen ám, de mi történik, ha mondjuk egy társasház lakóközössége nem nyitott az effélére – ahogy például az én esetemben is történt? Többek között az ilyen esetekre jött létre valamivel több mint egy évvel ezelőtt a Cityfox.
Saját tapasztalattól vezérelve hívta életre a vállalkozást Somfay Dorottya, és született meg az egyedülálló üzleti modell, amely nagy segítség azoknak, akik kedv/affinitás/idő híján inkább Dorottyáékra bízzák a vásár szervezését. A Cityfox biztosítja a helyszínt, a szállítást, a tárolást, az árazást és a kommunikációt, illetve magát az értékesítést is, amelyek fizetsége az eladások utáni jutalék.
Sok visszatérő ügyfelük van, ebből is látható, hogy a kezdeményezés fogadtatása több, mint jó. De miért is ne lenne az, ha a vásárlók biztosak lehetnek a termékek minőségében, ami a Cityfox szigorú szűrőjének köszönhető? Ők maguk ellenőriznek minden egyes árucikket, a mûszaki termékeket kipróbálják, így csak az kerülhet a vásárra, ami másnak még valóban kincs lehet.
Vásárlóik “kemény magja” számára világos a kezdeményezés környezetvédelmi hatása is, ők nem véletlenül keresik a vásárlásnak ezt a formáját. Persze még sok a kétkedő, aki nem érti, miért éri meg az ilyen vállalkozás, ám 1-2 “próbavásárlást” követőek ők is csatlakoznak a Cityfox rajongóinak egyre népesebb táborához!
Kedves Olvasó, ha a te otthonodban is halmokban állnak a számodra már felesleges, de jó állapotú, működő tárgyak, kalandra fel, szervezz garázsvásárt, vagy kérd meg rá Dorottyáékat! Egy a lényeg: ha nem muszáj, ne dobd ki, hiszen jó lesz az még valamire vagy valakinek!

 


Ha tetszett a cikk és szeretnél előfizetni negyedévente megjelenő ÚjraSzedve magazinunkra, itt teheted meg: www.humusz.hu/ujraszedve/elofizetes

Előfizetéseddel a Humusz Szövetséget és az ÚjraSzedve kiadását támogatod!