Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Garázsvásár nagyban

Év: 
2015
Szám: 
Tél
Szerző: 
Bogdán Judit

Nem mindennapi ötlettel rukkolt elő egy rendezvényeszközök bérbeadásával foglalkozó cég: garázsvásárt tartott a már nem használt eszközeiből.

Újabb remek példa a gazdasági érdekek és a hulladékcsökkentés összeegyeztetésére: amire már nincs szükségünk, kidobás helyett inkább adjuk el, nagy eszem-­iszommal és dzsemborival körítve! Az Event Stuff Central Europe hagyományteremtő szándékkal tartotta első raktárkiürítési rendezvényét 2015. október 17­-én. A már régóta nem használt, csak a helyet foglaló eszközeik tetemes része néhány óra alatt új gazdára is lelt, így jogosan úszott a boldogságban az egész csapat még az eseményt követő héten is, amikor megkerestem őket a cikkel kapcsolatban.

Garai Gyöngyvér, az Event Stuff értékesítés igazgatója szerint kb. 2000-­2500 ember látogatott el hozzájuk – köztük jómagam is. A hatalmas népszerűség miatt két órával a tervezett előtt be is kellett zárniuk, mert gyakorlatilag mindent elvittek az érdeklődők. Rendezvényes céghez illő módon remek érzékkel szerveztek street food standokat, DJ-­t és gyönyörű napsütést a vásár napjára, így igazi bulihangulatban telt a nézelődés.

A remek és sokszor egyedi "cuccok” megkaparintásán túl bízom benne, hogy a vásárlók az újrahasználatban rejlő lehetőségekre is felfigyeltek – még ha esetleg nem is fogalmazódott meg így bennük. A képlet pofonegyszerű: ha egy tárgyat többször és hosszabb ideig használunk, akkor nem kell másikat gyártani helyette, az első tárgyat pedig használat hiányában kidobni. Azaz csökken a hulladék mennyisége! Ha a számunkra már felesleges holmiknak új gazdát keresünk (eladjuk vagy eladományozzuk), akkor mással és a környezetünkkel is jót teszünk!

A cég ígérete szerint hagyományteremtő volt a rendezvény, jövőre ismét alkalom nyílik majd a szórakoztató hulladékcsökkentésre. Ennél már csak az lenne jobb, ha más magyarországi vállalkozások is bevezetnék ezt a jó gyakorlatot. Mivel az Event Stuff nevét sokan ismerik, remélem, az esemény többek fejében is megkongatta azt a bizonyos harangot!

garázsvásár

garázsvásár Eventstuff


 

Ha tetszett a cikk és szeretnél előfizetni negyedévente megjelenő ÚjraSzedve magazinunkra, itt teheted meg: www.humusz.hu/ujraszedve/elofizetes

Előfizetéseddel a Humusz Szövetséget és az ÚjraSzedve kiadását támogatod!