Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy kis ökobűnözés

Év: 
2017
Szám: 
Tél
Szerző: 
Urbán Csilla
Betekintő az ÚjraSzedve 2017 őszi-téli számába.

Egyre aggasztóbb híreket olvasni mostanában a műanyagszennyezés problémáiról: újabb műanyag sziget, kimutatható részecskék az ételeinkben. Miközben rekord mennyiségű műanyagot (és ezzel egy időben hulladékot) termelünk. Szerencsére válaszok is érkeznek a problémára: EU-s szinten zajlanak tanácskozások az irányelvek szigorításáról, országok, városok tiltják be a nejlonzacskók használatát, nemzetközi civil mozgalom indult a szemléletformálásra (Break Free from Plastic).

Hogy mi lesz az eredménye, az még a jövő zenéje, de addig is mi, fogyasztók sokat tehetünk a műanyagszennyezés visszaszorítása érdekében. Támogassuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek jó irányt mutatnak, és mondjuk nemet azokra, amelyek súlyosbítják a problémát. Ismerjük fel a felelősségünket, tudatosítsuk magunkban mindennapi kis ökobűneinket! A felelősség nem csak teher, hanem lehetőség is. Lehetőség arra, hogy változtassunk, hogy jót tegyünk. Ugyanis azt tesszük, valahányszor újratöltjük csapvízzel a kulacsunkat vagy nemet mondunk a nejlonzacskóra. És ez még csak a kezdet. J

Jó inspirálódást kívánok!

 

A lapszám tartalmából:

- Világszintű mikroműanyag-szennyezés
- Nuhu kihívás - az év minden napján!
- Jól megnézed, mit veszel?
- Hajdúnánási Bocskai Korona
- Komposztkeret házilag


Szeretnéd az ÚjraSzedve számát elektronikusan lapozgatni? Megvásárlásával nem csak hasznos tippekhez juthatsz hozzá, de a Humusz munkáját is támogatod! A lap ára 495 Ft, amelyet a Humusz Szövetség bankszámlájára utalhatod (megjegyzésben e-mail címet mindenképpen adj meg vagy írj nekünk előtte!) vagy bővebb infókért írj a [email protected] e-mail címre!

Humusz Szövetség: 16200151-00174578 (Magnet Bank)

ÚjraSzedve