Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Beköszöntő

Év: 
2013
Szám: 
Tél
Szerző: 
Graczka Sylvia

Graczka Sylvia

Január az évértékelések időszaka, hát mi sem lógunk ki a sorból. 2013. a Humusz életében – bár éreztük a civil szektor megszorításait – szerencsésen alakult: tagszervezeteink segítségével az egész országban hallattuk a hangunkat. A Nulla Hulladék Turnén több tucatnyi fesztiválon találkozhatott standunkkal, játékainkkal a nagyérdemű.
- Akit érdekel a téma, még mindig lehetősége van csatlakozni a honlapunkon elérhető Nulla Hulladék Kvízen keresztül. - 
Ám nem csupán vidéken voltunk aktívak, a budapesti Humusz Házban is zajlott az élet. Hetente százával fordultak meg nálunk az érdeklődők. Volt, aki csereberére jött, volt, aki kiállítást látogatott, filmet nézett vagy tanfolyamot hallgatott, esetleg kézműveskedett vagy önkénteskedett. A szemléletformálással foglalkozó szakembereknek pedig képzést és nyílt napot is tartottunk.

Jó hír, hogy további két és fél éven át biztosan fordulhatnak hozzánk a közép-magyarországi Ökoiskola vagy Zöld Óvoda címre pályázó intézmények, ugyanis térítésmentes programunk keretében szakmai támogatást nyújtunk rendezvények, mentorálás és akkreditált képzés formájában. A fővárosi intézmények ezenkívül az idei év első hónapjaiban pályázhatnak az iskolai komposztálási programban való részvételre.

2014-ben is mindent megteszünk, hogy a Humusz Ház nyüzsgő közösségi központ legyen, ahová mindenkit tárt karokkal várunk. A  környezettudatosság iránt elkötelezetteknek pedig jó szívvel ajánlom a tavaly elindult, magánszemélyeknek szóló pártoló tagsági rendszerünket. Évi 5000 forintos tagdíj mellett bárki egy olyan – nulla hulladékos – csapat részévé válhat, akik nyitottak a zöld praktikák kipróbálására és élményeik megosztására. Első kézből értesülhetnek a zöld újdonságokról, és jó tanácsokkal szolgálunk nekik akár egyénileg is. A jövőben elsősorban nekik igyekszünk minél több érdekes programot szervezni: bevásárló-közösség, klubok, előadások, képzések, hulladékos üzemek látogatása, kirándulások, kézműves foglalkozások, vagy amire igény mutatkozik.

A lényeg, hogy minél többen lépjünk a tettek mezejére, már ami a zöldülést illeti!

Graczka Sylvia