Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csapatépítés HuMusz-módra

Év: 
2008
Szám: 
Tél
Szerző: 
Perneczky László

hum_rec_120Közösségi munka szervezés vállalatok és önkéntes csapatok részére

A közhasznú munka egyszerre jelent közösségi élményt, a napi rutinból való kiszakadást, társadalmi felelõsségvállalást és nagy segítséget a rászorulók számára. A „kaláka” sikeres megszervezéséhez azonban érdemes igénybe vennie a HuMuSz-Recycling segítségét!

A szolgáltatás részeként javaslatot teszünk a lehetséges helyszínekre, elõzetes forgatókönyvet és költségtervezetet készítünk. Az akciónap elõtt beszerezzük a szükséges beleegyezéséket és engedélyeket; az eszközöket, alapanyagokat de még a napkrémet és mobil WC-t  is. Biztosítjuk az ellátást, ami lehet szódavíz és péksütemény, vagy akár közös piknik, bográcsozás vagy barbecue is – a kellemes szabadtéri munka végeztével egy jó paprikás krumpli vagy gulyásleves az igazi!
Akik már kipróbálták...
2008 õszén a Tamariska Domb kitakarításához az ERM környezetvédelmi tanácsadói ragadtak ezúttal lapátot, talicskát, és szedtek össze 20-20 köbméter zöld hulladékot és szemetet. A Diageo mintegy 300 (!) önkéntese két napon keresztül fûrészelt és hordott a fát, takarított, festett kerítést a Csobánkai Élet háza parkjában, miközben a HuMuSz-Recycling „mindenesei” óriás kondérokban fõzték a jobbnál jobb kajákat. A Panasonic csapat mindegy 40 m3 szemetet szedett ki az amúgy védett és lekerített Kánai bencés apátság területérõl. A HP-EDS közös akciójában a Normafához került ki tucatnyi pad, asztal, a pihenõ alkalmatosságokat pedig átfestették a kirándulók nagy örömére. A Vialto Consulting 40 fõs csapata egy komplett játszóteret épített az SOS Krízis anya-gyermek befogadó otthon udvarán.
...és akik még nem
Hogy mibe kerül mindez? A természetbeni adomány és az önkéntes munkaerõ felajánlása mellett számos közvetlen, illetve szervezési költség merül fel. A legjobb esetben megoszlik a segítõ vállalat és a haszonélvezõ intézmény között. A tapasztalat azonban az, hogy épp azért keresik az önkéntes segítõket, mert nincs pénzük az adott feladatra. Az viszont bizonyos, hogy egy ilyen jó hangulatú közösségi esemény nem kerül többe, mint bármely szuper-konzultáns trénercég által tartott ilyen-olyan tréning vagy kalandtúra, sõt!
A tavaszi szezonra máris várjuk önkénteskedni vágyó cégek megkereséseit.

Kapcsolatfelvétel:
Perneczky László,
[email protected]
(+36) 20 / 39 00566
www.humusz-recycling.hu