Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A HuMuSz nem csak beszél

Év: 
2007
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Perneczky László

HuMuSz-Recycling
A Hulladék Munkaszövetség tagszervezetirõl közismert, hogy szemléletformálással, oktatással, környezetpolitikai szakértõi és lobbi tevékenységekkel foglalkoznak – amibe persze a látványos utcai akciók, hulladék kommandók és szemétszedések is beleférnek.


Az azonban kevésbé közismert, hogy a HuMuSz nem csak beszél a hulladékkezelésrõl, hanem szolgáltatóként is foglalkozik szelektív hulladékgyûjtéssel. A HuMuSz Intézményi Szelektív Hulladékgyûjtés (ISZH) programja 1999-ben, kísérletként indult. Célja egy-egy intézményben keletkezõ hulladék folyamatos, gazdaságos és környezetkímélõ szelektív gyûjtésének megszervezése.
Mára az ISZH program már harminc nagy irodaházban professzionális szolgáltatásként mûködik, számos nagy cég mellett igénybe veszi az Országgyûlés, a Köztársasági Elnök Hivatala és a Környezetvédelmi Minisztérium is. A munka pár év alatt kinõtte a civil szervezeti kereteket. 2004-ben jött létre a HuMuSz-Recycling Kft, 2007-tõl pedig állandó szállító és feldolgozó partnerünk az Avermann Hungária Kft.
A HuMuSz-Recycling a szolgáltatások színvonala és ára tekintetében igen versenyképes ajánlatokkal tud szolgálni. Ideális esetben a már meglévõ hulladékgyûjtõ edények helyett állítunk be szelektív gyûjtõket, így a válogatás nélküli vegyes szemét mennyisége, és a szemétdíj is csökken, a különbözetbõl pedig mûködtethetõ az ISZH program. Az alapszolgáltatásban a szelektíven gyûjtött hulladék elszállításáról és anyagában történõ hasznosításáról gondoskodunk – ez esetben az épületen belüli gyûjtés megszervezése a megrendelõ feladata. A komplex szolgáltatás jóval több, mint szállítás: ez esetben megtervezzük, kialakítjuk és mûködtetjük az épülten belül a szelektív hulladékgyûjtést, a megrendelõnek nincs más dolga, mint a HuMuSz-Recycling által biztosított gyûjtõkbe dobálni a hulladékot. A többit ránk bízhatja.
További részletek