Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Takarítási Világnap Nyíregyházán

Év: 
2007
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Csige Anikó

A Városüzemeltetési KHT., Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az önkormányzati választókerületek képviselõi, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal - Közterület Felügyelete, valamint az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület a Takarítási Világnap alkalmából szeptember 15.-én közös „nagytakarításra” hívta Nyíregyháza lakosságát.

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan – Takarítási Világnap, 2007. szeptember 15.

20 helyszínen összesen 240 lakó vett részt a város megtisztításában, ami alatt értünk gyommentesítést, szemétszedést, valamint illegális hulladéklerakat felszámolást.

Az akció megszervezésével a szervezõk szerették volna felhívni a lakók figyelmét arra, hogy a tiszta, élhetõ környezet kialakítása, megóvása csak közös összefogással érhetõ el.

A pár órás takarítás során összesen 108 m3 (22, 7 tonna) hulladékot gyûlt össze.

A takarításhoz szükséges eszközöket (kesztyût, zsákot, laptát, seprû stb.) a Városüzemeltetési KHT. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította a résztvevõknek.

A helyszínek megjelölése és a lakók mozgósítása a jelentkezõ önkormányzati képviselõk közremûködésével valósult meg.

Az alábbi helyszíneken takarítottak a résztvevõk:

Ferenc krt.-on (Homoksoron, Sarkantyú úton, Eszperantó téren); Jósavárosban az Ószõlõ utcán, az Ungvár stny.-on, Garaibaldi úton, Robinson dombon; Örökösföldön ( Fazekas J. tér 1-10, valamint Fazekas J. tér 19, 15-24); Sóstóhegyen a Temetõ úton; Belvárosban a Búza téri piaccsarnok környékén; Nyírszõlõsön a Westsik V. úton, és a Nyírszõlõsi úton; Kertvárosban a Szélsõbokori u. mindkét végén; Antalbokorban a Jánosbokori u. - régi Tiszalöki u. sarkánál; Kertvárosban az Akácos u. végén a vasúti átjárónál; Kertvárosban a Dugonics utcai ABC-nél; Butykatelep belterületén, valamint a Butykatelep és Lászlótanya közötti út mindkét oldalán; Belvárosban az Ér úton a Benczúr téren; Malomkerten a Bartók B. u. elején; Kistelekiszõlõben, a Lovag u. Gyík u.környékén; Borbányán az Áfonya u. végén; Oroson.

A helyszíneken összegyûjtött hulladék elszállításáról és megsemmisítésérõl a Városüzemeltetési KHT. gondoskodott.