Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vándorló üvegek

Év: 
2005
Szám: 
Tél
Szerző: 
Maya

051122 035Az E-Misszió Egyesület megnyitotta a visszaváltható üvegek kiállítását Nyíregyházán is, a Mustárház Ifjúsági Szolgáltató Központban.


A megnyitó elején nosztalgiáztunk a “Traubi”, “Márka” és “Ági van?” című szépemlékű ‘80-as évekbeli reklámokkal, és megnéztük a HuMuSz Szemétegyfilmjéből a “Töltsd újra, Sam!”-et. Tömöri Balázs (HuMuSz) beszélt a betétdíjas rendelet hiányosságairól, az egész probléma hátteréről, a fogyasztók, kereskedők, gyártók, jogalkotók oldaláról is megvilágítva azt. A kiállítás máris bővült az E-misszió Egyesület részéről egy csavart falú üdítős üveggel és egy Viking márkájú zöld üveggel. Pethő Attilától, üvegekért rajongó nyíregyházi lakostól kaptunk egy régi tejfölös üveget, ami szintén visszaváltható volt egykor. Neki van egyébként üvegvágó gépe, és szokott nem visszaváltható üvegekből vázát, poharat, mécsestartót készíteni. Bemutatóanyagot is hozott a kiállításra.
A kiállításmegnyitón felravataloztuk a Törley pezsgős üveget, amely december 1-étől szintén nem lesz visszaváltható. A megnyitó vendégeit - a kevés, még fellelhető - visszaváltható üveges üdítőkkel kínáltuk meg. A vendégkönyvet festett üveg helyettesíti a kampány logójával.
A kiállításhoz kapcsolódóan üvegfestő foglalkozást hirdetünk, ahol a résztvevők a saját maguk által hozott üvegeiket díszíthetik, készíthetnek belőle dísz- illetve használati tárgyat.