Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Flakonzápor az argentin Coca-Colára

Év: 
2004
Szám: 
Tél
Szerző: 
HuMuSz

A Greenpeace Argentína az eldobható Coca-Cola italcsomagolások újratölthetõre való cserélését követeli! Argentínában sem kérnek az eldobható csomagolásokból.

Buenos Aires-t, az argentin fõvárost elönti a szemét. A Basurator-csapat a jövõbõl tért vissza (2050-bõl), hogy figyelmeztessen az elõttünk álló katasztrófára, ami a rengeteg szemét termelésébõl adódhat.

A Greenpeace-esek összeállítottak egy 16 tagú tudományos-fantasztikus csapatot „Basurators” néven. A csapat tagjai többszáz eldobható palackot lõttek vissza az amerikai kólamulti, a Coca Cola udvarába. A flakonok több mint 10.000 üzenetet tartalmaztak, melyeket a lakosság írt a Greenpeace szemétellenes kampányával egyetértésben. A Coca Cola és a hozzá hasonló cégek nagyban hozzájárulnak a hatalmas szeméttelepek kialakulásához, ezért többször újratölthetõ csomagolásokat kellene alkalmazniuk.

A Greenpeace a hatóság reagálását is követeli: olyan jogszabályokra van szükség, melyek segítségével lépésrõl-lépésre visszaszorítható a tömeges szeméttermelés. Argentínában már két törvénytervezet is készült ez ügyben („Zero-Waste-Law”), de eddig még egyiket sem tárgyalták...