Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Steril mánia

Bébivíz
Év: 
2004
Szám: 
Nyár
Szerző: 
(H)uma-nao-neo Ti-ti-ti

A múltkor egy csodás 1947-es kiadású angol nyelvű enciklopédiát találtam egy papírgyűjtőben, úgyhogy azóta lelkes vagyok. Nézegetem is a papírgyűjtő konténerek kincseit, hátha valami hasznos megint belekerült. Rengeteg izgalmas könyv, régi, új, magyar és külföldi, szépirodalmi, sőt még környezetvédelemmel kapcsolatos kiadványok is jutalmazták kitartásomat

Ma azonban nem jött össze semmi; csak szórólap, reklámújság, bulvár  csalódott sóhajjal mászok ki. Ahogy lépnék át a konténer peremén, megakad a szemem az egyik színes lap cikkén. Tiszta forrásból a cikk címe, és egy terméket ajánl.

Mégpedig bébivizet!

Bébivíz, mi az ördög lehet ez? Édesanyám a fürdővizet hívta így a kiskádamban Lehet, hogy?  Nem, ez valami más lesz  ugrál a szemem a sorok között és nem akarok hinni neki! Tyű, anemjóját, ez már aztán nem vicc!

Egy Humana GmbH nevű német cég kifejezetten a legfiatalabb fogyasztók igényeire gondolva fejlesztette ki azt az új terméket, amiről van szó. Hát, ők aztán tényleg nagy fogyasztók. Ezek a humánáék pedig nagyon rendesek, hogy gondolnak még rájuk is, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy fogyasztók

Evidens is, hogy nekik nem mindegy, hogy miből készül a tea, a tápszer, a főzelék és az ivóvíz minősége nem mindenütt megfelelő. Sebaj! Hiszen úgy néz ki, hogy Humanaék megtalálták a megoldást, a gyógyírt e problémára, nehogy a hagyományos ásványvizek megterheljék a kicsik veséjét?

A vesénkbe látó németek sikerének receptje a következő:
1. Végy 1,5 liter csapvizet!
2. Vond ki belőle a nemkívánatos anyagokat  nehézfémeket, kemikáliákat, nitrátot, nitritet, baktériumokat és ásványi anyagokat?!
3. Adj hozzá a minimálisan szükséges mennyiségben kalciumot és magnéziumot!
4. A kapott eredményt, a másfél liternyi bébivizet pedig zuttyold be egy jó drága és hasznosíthatatlan, ámde csíramentes tetraputtyba
5. majd máris mehet a patikákba és hipermarketekbe!

Nem kell már semmi más, csak egy híradásban elcsípett hír okozta pánik, egy kicsit túlzó szülői féltés és belátjuk, mind azokon a területeken, ahol nem megfelelő az ivóvíz minősége, jó megoldást jelenthet a bébivíz használata a kisgyerek ételeinek elkészítéséhez és a szomjúság csillapítására is.

Kedves emberek!

Hagyjuk békében a bármi áron költségminimalizálásra törekvő környezetterhelő ipari és mezőgazdasági vállalatokat, az őket nem eléggé szankcionáló kormányokat és intézményrendszereiket! Nem érdekes, hogy a Föld nyersanyagainak féktelen kitermelése, a tetemes mennyiségű energia két kézzel való pazarlása, földjeink vegyszerekkel való kezelése az egyik fő oka annak, hogy bébijeink nem jutnak rendes ivóvízhez!

Tüneti kezelés a király, hajlongjunk mélyen előtte, de soha sehol ne nézzünk a problémák mélyére! Még a végén kiderül: mi, fogyasztók is tehetnénk valamit, ha nem törődnénk bele mindenbe és nem dőlnénk be mindennek

Csudákat, inkább örvendjünk közösen: a GDP nőni fog, a kisbébi pedig nyakalja a bébivizet!

Csak aztán ne csodálkozzunk, ha tizenéves fejjel Jacko-féle oxigénsátrat akar! Mert addigra az ígérgetések véletlen teljesülnek és annyi autópálya és autó lesz itt, hogy ?nem mindegy, hogy milyen? levegőt fogyasztanak a kicsik.

A sterilizmus végérvényesen beköszöntött!

1,5 liter és 349 Ft.