Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A HuMuSz vendégkönyve

Év: 
2000
Szám: 
Tél

Havas Péter
Kedves HuMuSz-os barátaink, a honlaphoz közvetlen kapcsolatot csináltunk, hogy tagságunk, sokszáz pedagógus, kaphasson híreket kukaügyekben. A KÖRLÁNC (www.korlanc.hu) nevevében sok erõt és sikert kívánok!

Kovacs Orsi
Világos, meggyõzõ, idõnként mindenkinek el kellene olvasnia... Jó lenne, ha valahogyan széleskörû látogatottságot tudnátok generálni. Valami vetélkedõféle (de méginkább önálló sarok) hasznos lenne - persze nem eldobható nyereményekre gondoltam :-))) - mondjuk az Index hasábjain (õk azért eléggé látogatottak). Próbálkoztatok már ilyen irányba?

Seres Zoltán
Orpheus Országos Állatvédõ Közhasznú Egyesület - Seres Zoltán www.extra.hu/orph [email protected] ->> Mindig olvassuk a KukaBúvárt, sok valós problémát taglal. A SZEMÉTKIÁLLÍTÁS meg valami fenomén munka volt (a Szeged megállóban legalábbis). Jó munkát!

kazse
Sziasztok! én most kint vagyok Münchenben és a szokásos konténerek mellett (barnaüveg, zöldüveg, stb.) megjelentek a használtruhás konténerek is. Akárhogy is dicsérjük a "nyugati" környezetvédelmet és szemléletet, a nagyvárosokban az átlag német elég gyopár. A legtöbben 2-3 hónap után kidobálják divatjamúlt ruhájukat, hogy újat vehessenek. Ezért vannak a konténerek u.bár, melyeknek tartalmának egy része a hazai turkálok kínálatát hivatott gyarapítani. Csõ!

Döme
Sziasztok Kukások! A net-en való turkálásom közben akadtam rá az oldalatokra, amit "szemétül" jónak találok, de tényleg. További sok sikert és töretlen kedvet kívánok a Lap terjesztéséhez. Ja, van egy kis problémám! Hulladékgyûjtéssel és -feldolgozással foglalkozó linkeket kellene gyûjtenem "tegnapra" (100 db-ot; ez nem vicc). Tud ebben nekem valaki segíteni! Köszi!

zsootibaacsi freemail.hu
Olvastam a multik elleni kirohanást. Nem túlzás ez , így, ennyire, mindenért õk a hibásak? Viszont az egyik olvasó említette a környezetbarát termékek forgalmazását. Evvel esetleg tényleg lehetne v-mit kezdeni. Errõl szívesen olvasnék többet is - ha van

igizella
Szeretném felhívni a figyelmeteket az ország egyik legszebb részén, Mátrában lévõ szeméttelepekre. Pontosabban Mátraszentimre a központ, az ország legmagasabban fekvõ lakott települése. Erdõben, a bõgõs rét felé és a temetõ mellett Bagolyirtás felé iszonyatos szeméthegyek vannak. Tenni kéne valamit.

Ohens Kati
Szépjónapot mindenkinek! Ezúton kérek segítséget, mert nagyon nem érek rá kutakodni, és a való világban (Önkormányzat) nem nagyon sikerült eddig információhoz jutnom. A problémám a következõ: amíg Grazban éltem, igen hamar rászoktam a szelektív hulladékgyûjtésre, merthogy ott volt egy karnyújtásnyira. Itthon meg egyszerûen nem találok rendes lerakóhelyet, vagy nagyon messze van, vagy egyszercsak eltûnik. Budapesten élek, a 18. kerületben, és egyelõre fájó szívvel dobálom ki a mûanyagot, stb... (bár a szekrényem lassan lerogy az évek óta halmozott szárazelemektõl, mert arra még nem vitt rá a lélek, hogy kidobjam...) Tudna valaki használható budapesti címeket mondani nekem, ahova kidobálhatom a mûanyagjaimat-egyebeimet, biztosan tudva, hogy újrahasznosul és egy hét múlva is ott lesz a lerakóhely? Elõre is köszönöm

Zoli
Problémás a vegyes mûanyaghulladék újrahasznosítása. Egy jó ötletrõl halottam: megfelelõ feldolgozás után útépítésnél aszfaltadalékként felhasználható. Magyar találmány (TVK?), tud róla bõvebben valaki?

Android
Jól meg kellene büntetni ezt a sok szennyezõt Mo-on, de tudja mindenki a mocsok fentrõl jön, no csak nem a levegõbõl, hanem a jelenlegi kormánytól!

Android
Olvastam jelenlegi számotokban a prágai eseményekrõl, tüntetni is kell, az a mocskos usa (direkt kis betûvel) mindenhol terjedne. MEG KELL állítani, nehogy a mocsok végleg ellepjen bennünket is. Elõre az országimage központtal. Le a barna koulával és a kirakat éttermeikkel!

Ervin
Hello, kis szívességet kérnék. Egy meglehetõsen szemetelõ cég papírhulladékát szeretném a megfelelõ helyekre juttatni, lehetõleg úgy hogy az átvevõ javadalmazzon legalább annyira, hogy a költségek megtérüljenek. Sajnos a vállalatok nem akarnak ráfizetéssel szelektívek lenni. Léteznek még gyermekkorunk MÉH-jei, vagy valami hasonlók?

Marci
Sziasztok! Most néztem át a webeteket, amire a Zooban történt nagyon érdekes beszélgetés ösztönzött Dianával. A HuMuSz-kezdeményezés személy szerint nekem is tetszik, a környezetvédelem fontos, közös probléma, de az eljárás és a stratégia, amit választottatok, szerintem nem a legcélravezetõbb: nevezetesen a jelmondatotokkal nem értek egyet (reklám-fogyasztás-hulladék). A hõzöngés és a marxista ideológián (Marcuse, Galbraith, Lasch, etc) alapuló reklám- és amerikaellenes kommunikáció szerintem inkább elutasítást eredményez, mint tudattágítást. A reklámot okolni a környezeti problémákért olyan, mintha a tüdõrákos a dohánygyárat okolná a betegségéért, amikor õ volt az, aki elkezdett dohányozni. A reklám egy eszköz, nem egy ellenség. Illetve NEM a reklám az ellenség. Ezt Ti is bizonyítjátok az ellenreklámokkal. Remélem a hozzászólással nem sértek meg senkit és lesz kivel vitatkozni!

tatyko
Sziasztok! A környezetvédelem nagyon fontos, ez idáig rendben is van. Nekem weblapotokat nézve az az érzésem támadt, mintha más sem lenne rajta csak az, hogy a világ egy nagy szemétdomb, amin Ti szélmalomharcot vívtok, hogy megtisztítsátok. Szerintem a világ nem szemétdomb, Magyarország pedig pláne nem az. Ha kilépek az utcára, nem szemetet látok hanem szép szelektív hulladékgyûjtõ kukákat, amiket az emberek 99%-a rendeltetésszerûen használ (Hol laksz, Ember? - szerk). ANDROIDnak: Nagyon szép amit írsz az USA-ról meg a kóláról és Prágáról. A globalizáció bizonyára nagyon csúnya dolog szerinted és ellenzed is azt, de azért jó használni az amerikai multik vívmányait, azok nélkül nem tudtad volna megnézni például ezt az oldalt sem. Prágába elment tüntetni sok lelkes ember, ehhez mindenkinek joga van. Ha azon a téren maradtak volna a tüntetõk, ahova engedélyük volt, nem lett volna semmi kellemetlenségük. De Õk elindultak egy tömeggel máshova. Gondolom, azért Õket sem lepte meg az, hogy a tömeg tört-zúzott Prágában. (persze mindig csak a másik csoport) Aki illegális helyen tüntet, és egy vandál csoporttal együtt menetel, az meg is érdemli, hogy lecsukják. Ezzel nem az volt a szándékom, hogy megbántsak valakit, és lehet, hogy én tévedek, de nekem ez a véleményem.

ANDROID
Reméltem hogy valaki a tisztelt olvasóitok közül reagálni fog.TATYKOnak, csak azt ne felejtsd el, hogy a számítógép is a magyaroktól indult - Neumann Jánosról bizonyára hallottál már. S hány ilyen lopott találmányból lett a nagy usa.

tatyko
Sziasztok! OK A számítógép nem volt a legjobb példa. Ettõl függetlenül az ameriakaiak nem minden találmányukat "lopták", a legtöbbet nem. Nem tartom nagyra az USA-t, tudom, hogy kihasználják a harmadik világ országait. Errõl azonban nem tehet sem a kóla sem a globalizáció vívmányai (a legtöbb nem), pláne nem a prágai üzlettulajdonosok, akiknek ablakait betörték a huligánok. Ha megadnád az e-mail címed, nem kellene a vendégkönyvet teleírnom ilyenekkel, de ez ellen sincsen semmi kifogásom.

Kincses László
Vigasztalódjatok! Tatykó és a multik ugyanúgy bele fognak fulladni a füstködbe, mint mi akárhányan. Tatykó levelébõl mindössze az világlik ki, hogy milyen eredményes a globalizáció híveinek agymosókampánya. Teljesen mindegy ebbõl a szempontból, ki találta fel a számítógépet vagy az, kinek az oldalán vannak a prágai rendõrök. Kár lenne egymást gyõzködni. Mindig lesznek, akik a természetvédõket szélsõségeseknek fogják tekinteni, hiszen az õ értékrendjüktõl annyira távol áll a miénk, hogy még a szemmel látható tényeket (szemetes erdõk, városok) sem veszik észre.

Android
Kellemes ünnepeket es boldog új évet kíván a szerkesztõknek és az olvasóknak a távoli északról! Elmentem sielni.

tatyko
Sziasztok! Csatlakoznék Androidhoz és én is kellemes ünnepeket kívánok! Kincses Lászlóhoz: A természetvédõket soha nem tartottam szélsõségeseknek. Szemmel látható tények számomra: Pécs, ahol lakom egyre kevésbé szemetes. kb. minden második hétvégén túrázom és azt látom, hogy azok akik rendszeresen túráznak vagy valamikor is résztvettek szemétszedésen, mindig kiviszik az erdõbõl a behozott szemetüket. Akik nem, azokban is a SZÁNDÉK megvan, hogy ne az erdõbe dobják, ezért aztán bedobják a tûzrakókba. (Igaz ezt a szél szépen elteríti, ezt nemegyszer volt szerencsém már összeszedni.) Itt lehet hogy elég lenne pár figyelemfelhívó tábla, hogy amit behoztál az erdõbe, azt vidd is ki magaddal! Az illegális szemétlerakók gondját viszont nem hiszem, hogy a gyerekeknek kellene megoldaniuk. Nekik sokkal inkább az lenne a feladatuk, hogy felhívják szüleik ismerõseik figyelmét erre. Jó ötletnek tartanám (lehet, hogy már megtettétek) ha iskolákba osztályfõnökökhöz juttatnátok el szóróanyagokat, figyelemfelhívó írásokat, hogy osztályfõnöki órákon lehessen errõl beszélni. Gondolom, nagyon sok olyan tanár van, aki szívesen foglalkozna a témával. Mindent egybevéve nem a természetvédõket tartom "szélsõségeseknek" hanem néhány módszerüket, de meglehet az is, hogy én tényleg nem látom át, hogy mekkora a baj, és az idõ Titeket fog igazolni. Utóirat: Az igazán nagy tüntetéseken viszont nem ártana valamilyen módszerrel kiszûrnötök magatok közül a valóban szélsõséges egyéneket, akik csak a rombolás, kedvéért vesznek részt ezeken a megmozdulásokon. Amíg ez nem sikerül, addig ne csodálkozzatok, ha a többség szélsõségesnek fog tartani Titeket.

Ilona
Sziasztok! Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalatokat! Ezúton szeretném megkérdezni, hogy lesz-e idén is Budapesten karácsonyfamentõ akciótok, és hol? További sok sikert és boldog ünnepeket kívánok!

Balázs István
Nagyszerû, amit csinálnak. Hírt is adok magukról lépten és nyomon. Kívánok kedves mindnyájuknak boldog karácsonyt (meg ne halljam, hogy nem visszaváltható fenyõt vásárolnak!) és eredményes boldog új esztendõt! Balázs István (örökös Kukabúvár elõfizetõ)