Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pepó cáfol

Év: 
1999
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
HuMuSz

A környezetvédelmi minisztérium vezetõje máig nem elnöke egyik fociklubnak sem, ami elég sokat sejtet a tárca súlyáról a mai magyar viszonyok között. Ezen felül se nagyon tűnik ki nagy szorgalmával vagy szakértelmével, eddigi tevékenysége főleg abban merül ki, hogy néhány nap múltán cáfolni próbálja a gonosz firkászok sajtóértesüléseit.

Nincs könnyû dolga, ilyeneket lehet olvasni:

"Saját kívánságaihoz képest félsikernek könyvelheti el a tárca elsõ embere, hogy a MEH-hez beadott kérelme ellenére Audi 8 helyett Audi 6 típusú kocsival kell beérnie az eredetileg ugyancsak személyes használatára igényelt közel 30 millió forintos Mercedes kisbusz mellett. Pepó 75 millió forintos lakásigényét ugyancsak elutasította Orbán Viktor miniszterelnök, így a kisgazda miniszter kénytelen beérni elõdje felújított lakásával. Pepó sorsa a jelek szerint azon múlik: az önkormányzati választások elõtt gyakorolt miniszterelnöki türelem továbbra is kitart-e. (HVG)"

Felújítás alatt

A Miniszterelnöki Hivatalban készült értékelés szerint Pepó Pál miniszternek nincs szakmai koncepciója, emiatt a környezetvédelemben erõteljes visszalépés érzékelhetõ, s gyengült a szakterület menedzselése is.„ (Népszabadság)

A zöld szervezetekkel eddig csak egyszer állt szóba, de tudjuk, hogy nem ér rá, még a parlamenti bizottsággal sincs ideje tárgyalni. Sorban állnak fel mellõle „harcostársai", az egy fõre jutó államtitkár-fogyasztása tán neki a legnagyobb.

Mióta az EU szóba áll velünk, azóta a legkomolyabb kifogások országunkkal szemben a környezetvédelem területén merültek fel, Pepó Pál erre nagy taktikai érzékkel megszüntette a tárca EU-integrációval foglalkozó fõosztályát. Régi fogás ez a káderpolitikában, hiszen mi mást lehet tenni, ha nem tudjuk kirúgni a fõosztályvezetõt? Meg kell szüntetni a státusát.

Még jó néhány állás megszûnt, ill. valahogy átkerült a gyengébbik kormánypárt erõsebbik tárcájához. Azóta az áthelyezett/kirúgott hivatalnokok sorra nyerik a munkajogi pereket.

Bármikor megkérdeznek egy KöM-hivatalnokot bármirõl, azt válaszolja, hogy õszre készen lesz a hulladékos törvény. Csak nehogy azon kapjuk magunkat, hogy ni-ni hirtelen tél lett, és elfogadták a régen várt paragrafushalmazt, mi meg nem is láttuk! Mert akkor frusztráltan írogathatunk megint, õk meg nem gyõzik cáfolni…

A tárca honlapja sem sokat mozdult a választások óta. A miniszterek portréit hamar kicserélték, de azontúl semmit. Ha valakinek valami infóra volna szüksége, ott ugyan nem talál semmit (állítólag a Közönségszolgálati Irodából is a szerkesztõségünkbe küldik a polgárokat...). Ki van téve a home page-re, hogy "Felújítás alatt lévõ". Ez az egész tárca szimbóluma lehetne. De mikor lesz vége a felújításnak?!