Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld az út!

Év: 
1998
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Szilágyi László

Felállt az új minisztérium, ezután ez lesz a neve: KöM. Gyorsan megszabadult egy nagyobb csapatnyi szakembertől, ezekre az uniós csatlakozásig már úgysem lesz szükség.

 

Zöld az út

 Pepó miniszter úr nem győz egyre nagyobb számokat mondani (lehetőleg dollármilliárdokban), hogy mennyi pénz kell majd az EU-normáknak megfelelő szennyvíz- és hulladékkezeléshez, ehhez képest még csak egy septiben átszabott termékdíjtörvény módosítást mutatott fel, azt is csak jó messziről, nehogy valaki el tudja olvasni. Mégis elolvastuk, és ha megkérdeznék a véleményünket, elmondnánk, hogy így sem jó. Ettől még nem lesz hulladékgazdálkodás az országban (ld. 24. oldal, Kukapolitika). Az új adminisztráció rendesen megnyirbálta a zöld szervezetek és a környezetvédelmi sajtó állami támogatását, ennyit tett eddig.

Ha a kormányzat nem is, az Olvasók talán igényt tartanak ránk. Szépen sorban jelennek meg kiadványaink, és egyre több helyre hívnak előadni minket. Tél végére készen leszünk egy hulladékos játékfilmmel, amit szeretnénk majd széles nyilvánosság előtt bemutatni. A legfontosabb változás nyár óta, hogy az Interneten már mindenki hozzáférhet a hulladékátvevő cégek országos listájához. Másfél éve kuncsorgunk ilyen listáért a különböző tárcák, kamarák és szövetségek ajtaja előtt, most megcsináltuk magunk. Az év végéig nyomtatásban is megjelentetjük. És mire ez a lap az Olvasó kezébe jut, már be lesz jegyezve az új Internetes címünk: www.kukabuvar.hu. Mivel a KukaBúvárral nem nagyon tudunk aktuálisak lenni, a negyedévenkénti megjelenés miatt, érdemes lesz legalább hetente felkeresni weblapunkat!

Továbbra is várjuk észrevételeiket, ötleteiket a lappal és az egész szemét(...) helyzettel kapcsolatban! Akárki akármit mond: Zöld az út!