Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékgazdálkodási Fórum

Év: 
1998
Szám: 
Tavasz

 

Hulladékgazdálkodási Fórum

 

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület kezdeményezésére Hulladékgazdálkodási Fórum alakult Nyíregyházán. Az elsõ kerekasztal beszélgetésre meghívtuk mindazokat akiket szakmailag és döntéshozói szinten érinthet ez a témakör. Az eddigi tapasztalataink alapján, látva milyen sokféle elképzelés és szilárd nézet alakult ki a különbözõ szakemberek, intézmények, gazdasági társaságok, zöld szervezetek körében - szükségesnek láttuk, hogy inkább egy kerek asztal köré üljünk le beszélgetni, mintsem a médián keresztül csatározzunk egymással. Legalábbis próbáljuk meg ezt elõször.

Nos, a találkozó létrejött, résztvevõi pozitív véleményüket fejezték ki, megállapítva, hogy szükség van egy ilyen Fórumra. Szükség van egy olyan koncepcióra, tervre, amely irányt mutat mindegyikõnk számára, hogy a továbbiakban mit kell tennünk a hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben. Egyesületünk elvállalta, hogy a Fórum munkáját koordinálja és helyt ad a gyûléseknek.

A résztvevõk: a Környezetvédelmi Felügyelõség, a Városüzemeltetési Kht., az Elsõ Nyírségi Fejlesztési Társaság, a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal, az ÁNTSZ és az E-misszió Egyesület.

Az alakuló ülésünk óta már több találkozó is létrejött, egyenlõre szépen haladunk. Foglalkozni fogunk a kommunális hulladékok három fajtájával, a veszélyes, a szilárd és a folyékony alkotókkal, továbbá a termelési hulladékokkal. Ajánlást készítünk az önkormányzatok részére, melyet teljes egészében beemelhetnek a programjukba.

Ajánljuk mindazoknak az ilyen típusú együttmûködést, akik megtehetik, azaz beszélõviszonyban vannak még egymással. A jövõben szeretnénk majd az egész koncepciót bemutatni a KukaBúvárban.