Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb fogyasztóátverés?????

Újabb fogyasztóátverés?????
Év: 
1997
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Szupi

A minap jártamban-keltemben,vásárlás közben vettem észre a fekete dobozos és tömegesen reklámozott (mármint a boltban) IQ energia italt. Ez a Xénia láz kedvenc fõhõsnõjével a külsõ csomagoláson arra bíztat, hogy vegyem meg, mert "hû de nagyon tele leszek tõle energiával". Én ugyan nem értek hozzá, de talán valaki aki jobban tudja ezt megmondja, hogy mitõl van több energia ebben a dobozban, mint egy liter tejben. Ugyanis az összetevõk között semmi olyat nem találtam, ami "nagy durranást" idézne elõ.

Hallgasd a Csend Hangjait ...és nem lesz szükséged szponzorokra!

A Gazdasági Versenyhivatalnál eljárást indítottam a szolnoki Wés Rt. ellen (Xénia láz, IQ energiaital). Tettem ezt az utolsó pillanatban (dec. 30-án) - hiszen január 1-vel (az új Versenytörvény hatályba lépésével) alighanem megnehezül a Hivatal elõtti állampolgári igényérvényesítés.

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az IQ italra. Emlékszem: 10 éve volt már forgalomban egy tejsavó alapanyagú üdítõital (Fauna Fit mûvésznéven). Az is telítette az embert energiával, hiszen minden addigi rekordját megdöntve tudott tõle rohanni. A klótyóra...

kalas

A "Pénzmánia, Konzumhisztéria..." cikkrõl jutott eszembe:

Vissza a boldog békeidõkbe: A minap a Ráday Klubban jártam (IX. ker. Ráday u. 47?! talán), ahol nagy meglepetésemre nemcsak hogy kisüveges Traubisoda is kapható volt (igen olcsón), de MÁRKA üditõital is, két féle, szõlõ és málna tán. Bizony, én Márkát már legalább 4 éve nem láttam sehol. Meg is ittunk egy-egy pohárral, fel is dobott...

pepe
REC Magyar Iroda

Tisztelt KukaBúvár!

Örömmel olvastam lapjukat, mely végre föllép a nyugatról beáramló kulturmocsok, ezen belül például a McDonald's ellen. Ebben a szép modern világban olyan népbutítás folyik, mely ellen föl kell venni a harcot. Még akkor is, ha az nem tetszik néhány "szabadelvû" újságnak (Magyar Narancs). Reméelem, sikerül egyre szélesebb rétegnek fölnyitni a szemét. Ha van valami figyelemreméltó hír, kérem küldjék el címemre. Sok sikert a lapnak! Üdvozlettel:

Lemboczki Zsombor
diák

Kedves Szerkesztõség!

A Kukabúvár rendszeres olvasója vagyok és ezúton szeretnék néhány észrevételemnek hangot adni. A legfrissebb Kukabúvárban nem értem, hogy Böbe miért emlékszik úgy, hogy a jó kis régi magyar üdítõk egyforma üvegben voltak, mikor pedig nem is - mellesleg ez az egyik fotóból ki is derül.

A pécsi hulladékgyûjtõs cikk pozitívan állítja be a Biokom Kft.-t, pedig az (amennyire eddig olvastam), csak egy nagy pénznyelõ, ami azután a "Pénzosztás" címû cikkbõl megintcsak kiderül.

Meglepetten olvastam azt is, hogy Bödecs B. szerint a Tetra Pak elismeri, hogy a PE zacskó kevésbé terheli a környezetet, mint az említett gyár termékei. A hivatkozott tanulmányból a Tetra szerint nem ez derül ki.

A lap helyében nem népszerûsíteném a kimért, illetve kannás piaci borokat, melyek 80%-a emberi fogyasztásra alkalmatlan (ezt az ÁNTSZ vagy a Fogyasztóvédelmi Felügyelõség egyik tanulmányában olvastam).

Attila