Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sziszifuszi

Év: 
1997
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Szilágyi László

Hosszú volt a nyár, és részünkről elég mozgalmasan telt. Tekertünk vagy 500 kilométert a Dunántúlon és nagyon sok tanulságos hulladékgazdálkodási tapasztalatra tettünk szert. Több olyan helyet meglátogattunk, ahol vagy pozitív vagy negatív példára számítottunk A túra szakmai tanulságairól rendre beszámolunk ebben a számban.

 

 

A kép sziszifuszi erőfeszítéseinket ábrázolja a csomagolóiparral szemben A szobor egyébként Eplény községben található, egy kert végében
A kép sziszifuszi erőfeszítéseinket ábrázolja a csomagolóiparral szemben.
A szobor egyébként Eplény községben található, egy kert végében.

A nyár vége felé a KTM összehívott egy tanácskozást a készül(ge)tő hulladékos törvény koncepciójáról. Már látszik, hogy sok vitánk lesz az ipar képviselőivel, mire elkészül a törvény végleges szövege. Csak nehogy úgy járjunk, mint a termékdíj törvény vagy vagy a reklámtörvény esetében! Szakmai állásfoglalásunkat megprobáltuk közérthető nyelven közzétenni, kérjük az OLvasókat, tegyék meg észrevételeiket ezzel kapcsolatban!

Ez a nyár sem mulhatott el egy jó kis kupakolás nélkül, az "eredeti kollekció" is rengeteg kérdést vet fel bennünk, ezzel kapcsolatban még egy játékot is meghirdetünk. Lassan nem lesz szükség akciókra, hiszen szinte az egész piac a két kólamultié.

Tudosítót küldtünk a Diákszigetre, aki érzékletesen leírja, hogy milyen fogyasztás és szemetelés kísér egy ilyen fesztivált.

Régóta terveztünk már egy veszélyes hulladékkal foglalkozó mellékletet. Továbbra is nagyon nehéz aktuális adatokhoz jutni, így a közölt információk egy része csak tájékoztató jellegű. Az egész témát szinte lehetetlen egy kiadványban átfogni (nem a mi dolgunk lenne), ezért a jövőben gyakran vissza fogunk térni a veszélyes hulladékok problémáira.

Továbbra is várjuk olyan cégek jelentkezését, amelyek másodnyersanyagok gyűjtésével vagy feldolgozásával foglalkoznak. Készítünk róla egy nagy adatbázist, amely az Interneten is elérhető lesz.

Várjuk észrevételeiket!