Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Akció az illegális szemétlerakók felszámolásásra

Év: 
1996
Szám: 
Ősz

Mi, a Hulladék MunkaSzövetség , kezdjük unni, hogy mindig az iskolások szedik össze a szemetet a parkokban vagy az erdõ szélén. Természetesen minden önkéntes iskolai akciót támogatunk, ami a ronda és ártalmas hulladéklerakók felszámolására irányul, de ez mégsem a pedagógusok és a gyerekek dolga! Minden településen van felelõs a közterületek tisztaságáért.

 

Az iskolások mindenképpen pótolhatatlanok a szép, tiszta környezet elérésében. A HuMuSz arra buzdít minden oktatási intézményt és öntevékeny csoportot, hogy végezzen egy FELMÉRÉST a lakóhelyén és annak környékén:

 

  • Hol vannak illegális szemétlerakók?

  • Mennyi és milyen típusú hulladék van a vadlerakókon?

  • Mi az oka, hogy kialakult ez az állapot?

  • Hogyan lehetne felszámolni a vadlerakókat?

  • Hosszú távon mi lenne a megoldás a település hulladékgondjaira?

A KukaBúvárban mellékletként található KÉT LEVELEZÕLAP. Az egyiket a lakóhely jegyzõjének címeztük. Arra kérünk mindenkit, aki vadlerakókat talál valahol, írja meg tapasztalatait a település elõljárójának, akár szöveges, akár térképes formában. Kérésünk továbbá, hogy írjanak szerkesztõségünknek is tapasztalataikról, különösen kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen válasz érkezett a levelezõlapra, ill. hogy volt e valami látható eredménye az akciónak!

(a másik levelezõlapon meg lehet rendelni a KukaBúvárt, ha megszerették és hasznosnak találták. Kíváncsian várjuk érdelkõdõ megjegyzéseiket és tanácsaikat is.)

Elõre is köszönjük, hogy megprobálnak tenni a környezet megtisztításáért és megvédése érdekében. Biztosak vagyunk benne, hogy a helyi társadalom minden rétegét meg fogja mozgatni ez az iskolai kezdeményezés.

Hulladék Munkaszövetség
Gyõr, Bartók B. u. 7. 9024.
KukaBúvár
Vác, Göncöl Ház, Pf. 184. 2600.