Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A HuMuSz meghirdette a McSegély

Szolidalitányér fedõnevû akcióját
Év: 
1996
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Határidõ: 1996. május 30.

A lényeg:

A Hulladék Munkaszövetség meghírdette a

fedõnevû akcióját.

 

Alapállás: a gyorsetetõ étterem marha fontos dolog, de drága. Azért drága, mert egy csomó kiadása van (a szórólap felsorolja, hogy miféle) és így nem marad már pénze többszörhasználható étkészlet, evõeszköz beszerzésére. Majd mi segítünk. Összegyûjtünk nekik párszáz kistányért, ezzel is segítve az átállást... A kergemarhakór miatt ez most úgyis aktuális, mert a hamburgerrõl várhatóan egészségesebb ételválasztékra lesz kénytelen átállni.

 

 

Feladat: a környezetvédõ szervezetek népszerûsítsék, támogassák az akciót és próbáljanak minél több kistányért begyûjteni, majd a megadott címre eljuttatni. Ha bezárt étteremtõl, üzemi kajáldától valaki nagyobb mennyiséget olcsón tudna venni, az szóljon, mert küldünk rá pénzt. Megtérítjük nektek a postaköltséget is.

 

Az Ideális Fogyasztó
Az Ideális Fogyasztó

 

Átadás: az adományt a Környezetvédelmi Világnapon ünnepélyesen szeretnénk átadni az elõre kisorsolt gyorsetetõnek (McDonalds? Burger King?) - de ehhez legalább 5-600 kistányér kell! Mit gondoltok átveszi? (lehet tippelni)

 

Ha visszautasítja az átvételt, akkor az összegyûlt adományt szétosztjuk a természetvédelmi gyerektáborok között (tehát köztetek).

Az akcióhoz B/4 formátumú plakátszerû szórólapok készültek - jelezzétek az igényeket és postázzuk (aki a május 14-i "gyorskonferenciáig" visszaszól, annak felviszem a szórólapokat Budapestre).

 

Legyen nagylelkû - küldjön egy kistányért!