Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tartsuk Tisztán a Dunát!

  • 2015. november 19.
  • PKata

Mentsuk-meg-a-dunat

Egy romániai civil szervezet, az EcoStuff kezdeményezése az a kampány, melynek során a résztvevők végigbicikliznek a Duna útvonalán, így hívva fel a figyelmet a folyót fenyegető ökológiai veszélyekre és egyben megoldást is keresve azokra. Ezért az EcoStuff Románia önkénteseket keres főleg Németország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Bulgária, Moldova, Ukrajna és Románia területén, hogy csatlakozzanak a Tartsd Tisztán a Dunát csapatához.

 

 

A program ötvözi a szórakozást és az önkéntes környezetvédő tevékenységet. A kampány időtartama egy hónap, június 29 és július 29 között zajlik, közel 3000 kilométeren és több, mint 100 város érintésével. Az önkéntesek részt vesznek annak a felmérésében, hogy a három legnagyobb szennyező forrás (mezőgazdaság, ipari tevékenység, városok) melyike terheli legjobban a Duna ökoszisztémáját az egyes régiókban. Tanulmányozzák a területek legjobb gyakorlatait és a sikeresen alklamazott megoldásokat. Ezek segítségével a kampány során kidolgoznak egy tanulmányt és egy akciótervet, amit minden, a Dunáért és mellékfolyóiért felelős helyi hatóság haszonnal forgathat majd.

Mentsuk-meg-a-dunat2

A terv szerint egy legalább öt fős, változó tagokból álló csoport Németországból, Donaueschingen-től indul és Sulináig (Románia) biciklizik, miközben helyi hatóságokkal, a hozzájuk csatlakozó biciklistákkal és környezetvédelmi szervezetekkel  találkoznak, hogy megszerezzék a szükséges adatokat és információkat.

 

A civil szervezet mindenkit arra bátorít, hogy a fenti országokban szervezzenek helyi eseményeket a kampány hónapja alatt és segítsenek minél több érdeklődöhöz eljuttatni az kampány üzenetét, mely igen egyszerű: tartsuk tisztán a Dunát!

 

Keep_DC

 

Tehát, csatlakozz, hiszen csak nyerhetsz:

  • tapasztalatot, gyakorlatot és nemzetközi kapcsolatokat
  • szórakoztató időtöltést
  • hasznos szervezési tapasztalatokat
  • barátokat

 

A jelentkezéshez a mellékelt formanyomtatványt kell kitölteni: http://goo.gl/forms/PyGxjo2aYT 

További információk: https://www.facebook.com/KeepDanubeClean/