Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megnyílt 2012. július 5-én, a hulladékudvar Nagytétényben

  • 2012. július 06.
  • Pauló Gergő

A nyugati társadalmakban egyre nagyobb súllyal jelenik meg a környezettudatos gondolkodás, amely a hulladékgazdálkodás piaci szereplőit komplexebb tevékenységre sarkallja. A hulladékkezelés szerves részévé vált a hulladékhasznosítás, s ez kihatott a hulladék begyűjtésére és ártalmatlanítására is. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2012. július 5-én megnyitotta komplex szolgáltatásokat nyújtó hulladékudvarát.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. célja, egy olyan kulturált infrastruktúra megteremtése Budapesten, ahol a lakosságnak lehetősége nyílik európai színvonalon megszabadulni a feleslegessé vált szelektív hulladékától. A Társaság tevékenysége a szelektív hulladékgyűjtő szigetek üzemeltetésén túl a főváros területén található 15 hulladékgyűjtő udvart magába foglaló hálózat működtetésére is kiterjed, amelyet az FKF új hulladékudvarral bővít a XXII. kerületben.

A nagytétényi hulladékudvarban a korábbiaknál nagyobb területen –több mint 5000 m2-en - komplex szolgáltatás érthető el. A kihelyezett nagykonténerek lehetőséget biztosítanak –a jelenleg megszokott hulladékfajtákon kívül - zöldhulladék, lakossági építési-bontási hulladék, nagydarabos hulladék (lom), autógumi befogadására is, valamint a telepen rendezett további feldolgozást igénylő hulladék-gyűjtő is létesült, ahol elektromos-elektronikai hulladékok leadására is lehetőség nyílik.

Hulladékudvar
A XXII. kerületi hulladékudvarában a konténereket úgy telepítették, hogy az igénybevevő ellipszis alakú útvonalon haladva zavartalanul, folyamatosan helyezhesse el a beszállított hulladékot az erre a célra rendszeresített gyűjtőkonténerekben, így hatékonyabbá válik a hulladékfrakciók tárolása és elszállítása is.

Az új hulladékudvar esetében a Fővárosi Közterület-fenntaró Zrt. arra törekedett, hogy teljes mértékben a lakosok kényelmét szolgálja, ezért ennek megfelelően hosszabb nyitvatartási idővel -Hétfőtől-Szombatig, 08-20 óráig- várja a XXII. kerületben élőket. Ezen túlmenően pedig minden XXII. kerületi polgárnak lehetősége van arra is, hogy a Társaság által kiküldött kuponok felhasználásával ingyen adjon le olyan kiemelt frakciókat, mint a lom és az autógumi.   Forrás: FKF

További információ: www.fkf.hu