Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

KukaBúvár Light

  • 2009. március 31.
  • humusz

szili_k_120Minden másként lesz ezután. Mindenki belátja, hogy nem mehet így tovább. - szerk.

A nagy kóláscégek ezután biocéklalevet és csukamájolajat fognak árusítani visszaváltható üvegben. A Tetra Pukk vezérigazgatója a Hősök terén vár mindenkit, és némi kp. ellenében visszaveszi a dobozait, majd elnézést kér az eddig szennyezésért. Aki eddig egyszer használatos vackokat gyártott, ezután nem fog ilyet tenni. A vállalatok könyörögnek majd, hogy hadd fizessék ki a tevékenységük valódi környezeti és társadalmi költségeit.

Az emberek rájönnek, hogy feleannyit elég lenne dolgozni, mert feleannyi pénz is elég, és nagyon sajnálják már, hogy annyi haszontalan dologra költöttek. Egy időre fellendül az újrahasznosító ipar, mert mindenki szabadulni akar a felesleges tárgyaitól. Újra felfedezik nagyanyáik jól bevált tárgyait, és végleg elfordulnak a műanyag bigyóktól. Elnézőn mosolyognak azokon, akik még nem tudtak megszabadulni XX. százai életvitelüktől, de segítenek nekik, hogy ők is váltani tudjanak, és megtapasztalhassák az új szabadságot. Amikor nem függnek tárgyaktól, cégektől, szolgáltatóktól és az államtól. Bebizonyítják, bemutatják nekik, hogy sokkal jobb focizni, táncolni, zsugázni vagy kirándulni, mint azért gürcölni, hogy legyen nafta a kocsiba, meg hogy műanyaglufis ivóvízre is fussa.

Az ország tiszta lesz.

A hulladékgazdálkodási törvényt átírják erőforráspazarlásmegelőzési törvényre, majd az illetékes főosztály feloszlik, az utolsó lekapcsolja a villanyt. A politika mindenkié lesz, az állam csendben szolgál a háttérben.

És mi lesz a HuMuSz-szal?! ;-)