Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld Óvoda 2011

  • 2011. január 06.
  • Géczy Anna

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő nyílt pályázatot hirdet óvodák számára "Zöld Óvoda 2011" cím elnyerésére.

A pályázat beadási határideje (a postabélyegző kelte, az elektronikus rögzítés ideje): 2011. február 14. 24.00 óra (hétfő).

Zöld Óvoda 2011

A pályázat célja: 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (a továbbiakban: NEFMI) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: VM) – a hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján – fontosnak tartja, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben részesüljön. Az óvodai környezeti nevelés célja az európai normáknak, ezen belül a hazai jellegzetességeknek megfelelő környezettudatos magatartásminták, értékek és életviteli szokások átadása, átvétele.

A fenntarthatóságra nevelés gyakorlati megvalósítása érdekében kifejtett magyar óvodai nevelési tevékenységek legjobb példáinak elterjesztése fontos feladat határainkon innen és határainkon túl is. Mindennek hatékony, rendszerbe szerveződött eszköze a Zöld Óvoda minősítési rendszer.

 

A pályázat tárgya: A kidolgozott kritériumrendszer alapján dolgozó óvodák számára a "Zöld Óvoda 2011" cím elnyerése 

 

A pályázat beadási határideje (a postabélyegző kelte, az elektronikus rögzítés ideje): 2011. február 14. 24.00 óra (hétfő)

 

A pályázatról bővebben, a kritérium rendszerről, feltételekről és a részletekről a Közigazgatási és Igaszságügyi Minisztérium, Wekerle Sándor Alapkezelő honlapján olvashat. Az oldalhoz kapcsoldó doukumentumok onnan tölthetőek le.

 

A pályázatról további információt a Wekerle Sándor Alapkezelőnél Fabulya János pályázati referens nyújt a 06/1/354-75-45-ös telefonszámon, hétfőtől csütörtökig 8-12 és 13-16:30 óra között, pénteken 8-14 óráig, illetve e-mailen a [email protected] címen. Az elektronikus pályázással kapcsolatban technikai segítséget a [email protected] e-mail címen kérhetnek.

Szakmai kérdésekben Villányi Györgyné tudományos munkatárs, munkanapokon a délutáni és esti órákban, a 06-30-9665-237-es telefonszámon, e-mailen a [email protected] címen, és a Vidékfejlesztési Minisztérium Kutatási– és Oktatásszervezési Főosztályon Kovács Lászlóné a 06–1–301–4356–os telefonszámon, e-mailen a [email protected] címen nyújt segítséget.