Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lezárult az ÖKO-Pixel - szavazzon Ön is!

  • 2010. december 13.
  • Géczy Anna

Több mint 800 fotó érkezett az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Greenfo közös ÖKO-Pixel környezetvédelmi témájú fotópályázatára. A közönségdíj még várat magára - január 10-ig szavazhat Ön is!

Lezárult az ÖKO-Pixel - szavazzon Ön is!


A tavasszal meghirdetett pályázat célja az volt, hogy mindenki járjon nyitott szemmel a világban és fedezze fel a természet értékeit, jelenségeit, vegye észre a felelőtlenül hátrahagyott hulladékkupacot is, azaz ne menjen el a jó és a rossz példák mellett, hanem fotózza le és ossza meg másokkal.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Greenfo.hu Zöld Hírportál „ÖKO-Pixel” fotópályázatát a szervezők egy hónapos hosszabbítás után, 2010. november 30-án lezárták. A legjobb képekre még 2011. január 10-ig lehet szavazni a Hulladékból Termék oldalon, mert a közönségdíj még várat magára!

A kiemelkedően magas részvételnek köszönhetően nehéz dolga lesz a zsűrinek, de a napokban elkezdik az értékelést. A legjobb fotókból egyhetes kiállítás készül a Humusz Házban, ahol 2011. január 10 és 15 között lehet megtekinteni a legszebb öko-riportokat!

A három témakör kijelölése jó választás volt, a felhasználók jól értelmezték az üzenetet, fantasztikus képeket kaptunk! Mi nem egy profiknak szóló fotópályázatot hirdettünk meg, hanem az volt a célunk, hogy minél több magyar ember vegye kézbe a kamerát és környezetvédelmi szemmel alkossa meg a pixeleket. A legötletesebb, legszebb felvételek készítői Lomót nyerhetnek, vagy részt vehetnek egy tavaszi fotótúrán a Körös-Maros Nemzeti Park szakvezetésével, érintve pár védett területet és botanikai kuriózumot! Az a fotós, akinek a képe a legtöbb szavazatot kapja 1 éves National Geographic előfizetést kap ajándékba.

ÖKO-Pixel zsűri tagjai:
Scodnik Kinga, a Ma és Holnap c. folyóirat szerkesztőbizottságának tagja,
Somos Béla, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási szakértője,
Móricz Simon fotográfus,
Sarkadi Péter újságíró, fotós és a Greenfo.hu Zöld Hírportál főszerkesztője.

A „hónap képei” valamennyi beérkezett fotóval együtt, egyenlő eséllyel kerülnek megmérettetésre a zsűri előtt, amely a napokban kezdi meg munkáját. Az ÖKO-Pixel pályázaton elnyerhető díjak a pályázat oldalán megtekinthetők.

EREDMÉNYHIRDETÉS
2011. január 11. (kedd) 14:00 óra
Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.

ÖKO-PIXEL KIÁLLÍTÁS
2011. január 10-15.
Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.

Kosztolni Katalin ÖKO-Pack Nonprofit Kft.