Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Greenpeace a Parlament előtt bemutatta a Zöld Nenyit

  • 2010. szeptember 09.
  • graczek
Szerző: 
graczek

Vay Márton a Greenpeace sajtószóvivője elmondta, hogy azért volt szükség a Zöld Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra, mert nonszensz, hogy amikor a kormányok világszerte egyre többször tekintik legfontosabb feladatuknak a klímaváltozás elleni fellépést, a mienk ennyire érzéketlen legyen a világ egyik legfontosabb (legláthatóbb és legveszélyesebb) trendjére és a fenntarthatóságra.

(c) Greenpeace, Kappel Judit

Ez olyan, mint ha Dobó István a török ostrom elleni felkészülés helyett az egri várnép világnézeti nevelésével lett volna elfoglalva.

Vay Márton szerint a békaperspektívánál kicsit is nagyobb rálátással nyilvánvaló, hogy ma a fenntarthatóságnak nagyon magas prioritást kell adni, és hogy a fenntartható mezőgazdaság, megújulókra épülő energiarendszer, az épületek szigetelése, és a többi zöldek által az utóbbi években bemutatott technika sokkal több munkahelyet teremt, mint a jelenleg uralkodó elképzelések. Nem kell ehhez radikális zöldnek lenni, csak kicsit nyitottnak lenni és függetleníteni kell magunkat a környezetpusztításban érdekelt lobbiktól.

A Greenpeace aktivistái a Zöld Nenyit az utcákon plakátolva és a középületekben kifüggesztve fogják terjeszteni.