Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csudába az ásványvízzel: szódalelőhelyek Budapesten!

  • 2019. augusztus 28.
  • CsViki

Anélkül, hogy különösebben megjátszanának a nagy vízszakértőt, alighanem leszögezhetjük, hogy a bolti “ásványvizek” jó része full gatya. Arról nem is beszélve, hogy rohadt sok műanyag szeméttel járnak.

Mivel a “szuper”marketekben nem kapható szóda, ami ugye nem eldobható palackban létezik, ezért úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne összegyűjteni Budapest szódalelőhelyeit. Ha ezzel már egy embert sikerül átállítani a jó oldalra, akkor öröm van. :)

Nem mondjuk, hogy teljes a lista, nagyon nem az, csomó kisboltban van például szóda. Viszont egyrészt nagyon várunk további tippeket az [email protected]-ra, mert ezt sokemberes munka lesz teljessé tenni. Másrészt pedig mindenkit biztatunk arra, hogy nézze körbe virtuálisan vagy a valóság régi értelmében a lakóhelye környékén, hátha talál közelebbit, mint amikor a listában vannak.

 Illetve a nyitva tartás miatt érdemes csekkolni a címeket, mert ezek nem késő estig várják a vendégeket. (Nagyon helyesen!) Cégneveket direkt nem írunk, mert az csak bonyolítaná a dolgot, viszont néhol adtunk némi magyarázatot a leírásban, ami könnyíti a lelőhely megtalálását.

 

 

Ja, hogy te mentes vizet iszol! Akkor meg az van, hogy a csapvíz is tök jó Budapesten. Mondjuk baglyos üvegben hűtve, ami amúgy tejesnek van szánva, de hát minden az, aminek akarjuk, hogy legyen!

 

Forrás: urbanplayer.hu

Szerző: Lang Ádám