Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cseriti Box

  • 2016. július 01.
  • PKata

cseriti1A Cseriti jóvoltából már boxokat igényelhetünk a munkahelyünkre. Ezekbe tehetjük a megunt, de más számára még hasznos dolgainkat.

Az évek során számtalan olyan dolog, eszköz, tárgy gyűlik fel az otthonunkban, ami más számára értékes és használható, de mi már legszívesebben csak besuvasztanánk a szekrény aljára, mert van belőle másik, újabb, vagy egyszerűen már nincs rá szükségünk. Ilyenkor szívesen odaadnánk olyanoknak, akik örülnének neki, de nem könnyű kinyomozni, ki a megfelelő személy vagy család. Erre talált most megoldást a Cseriti Adománybolt, a hálózat ez évtől Budapesten állandó begyűjtési pontokat létesít munkahelyeken.

A Cseriti 2012-ben indította el begyűjtő szolgálatát, aminek lényege, hogy házhoz mennek a nagyméretű adományokért. A Cseriti Box ötlete a szelektív hulladékgyűjtő edények továbbgondolásaként jött létre, a szervezet célja felhívni a dolgozók és munkáltatók figyelmét arra, hogy mennyire fontos a fenntarthatóság és az újrafelhasználás. A boxok igénylése pedig a munkahelyekről is pozitív képet festhet.

cseriti2

A Cseriti Box egyébként egy dizájnelemekkel ellátott doboz, ami ráadásul újrahasznosított papírból készült. Ezeket a cég rendszeresen, díjmentesen üríti majd. Az első magyar adománybolt-hálózat Magyarországon 2011 óta üzemelteti 6 egységét, egy olyan fenntarthatóbb világért dolgozik, ahol a tárgyak újrafelhasználása csökkenti a hulladék mennyiségét és javítja a rászorulók életminőségét. Tevékenységüknek köszönhetően egyébként adataik szerint 800 tonna „hulladékot” forgattak vissza, 100 ezer rászorulónak segítettek, és 150 millió Ft-ot takarítottak meg.

 

Forrás: http://welovebudapest.com