Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tippfogas

Év: 
2016
Szám: 
Ősz
Szerző: 

Spórolj a vízzel főzéskor is!
Főzni kevés vízben is kiválóan lehet. A zöldségeket ne főzzük bő lében, kevés vízben párolva nemcsak az energia, hanem a vitaminok egy része is megmenthető.
Anna


Kókusztej házilag, maximálisan felhasználva
Egy liter vízben forralj fel 100 gr kókuszreszeléket, a forrás után még öt percig hagyd zubogni, majd a tűzhelyről levéve öt percig pihentesd lefedve, legvégül botmixerrel öt percig turmixold. A kész növényi tejet szűrd le, öntsd egy üvegbe, majd ha kihűlt, mehet a hűtőbe.  Ne feledkezz meg a maradék kókuszreszelékről sem! Kakaós piskótába belesütve vagy a reggeli kása/müzli dúsítására kiváló!
Anna


Egyszerű-nagyszerű szagtalanítás
Ahelyett, hogy különböző légfrissítőkkel akarnánk elnyomni hasztalanul a vécében keletkező szagokat, próbáljuk ki a következőt: gyújtsunk meg egy szál gyufát, és hagyjuk leégni. Hihetetlen, de a szag eltűnik!
Anna


Csótánycsapdák
Zsírozzuk be egy befőttesüveg száját, az aljába szórjunk egy kis pirospaprikát. A vonzó illatra betérő csótányok a csúszós karima miatt nem tudnak kiszökni. Vagy helyezzünk el a lakás különböző pontjain uborkaszeleteket. A zöldségből lakmározó bogarak elpusztulnak.
Anna


Tornacipő szagtalanítása
A szódabikarbóna csodákra képes, különösen a kamaszok edzőcipőjével! Szórjuk bele a cipőbe, hagyjuk kicsit állni, majd a használat előtt öntsük ki. Szagelszívó hatása megmarad, így többször is felhasználhatjuk.
Anna


Késélezés bögrével
Nincs késéleződ? Bögréd azért csak akad! Amennyiben porcelán a bögre és az alján nincs lefestve, tehát kilátszik a kezeletlen porcelán, akkor tökéletesen meg lehet vele élezni a késeket, a megfelelő technika elsajátítása után!
Peti